Zapekaná cvikla
Cvikla v hlavnej úlohe - 2 hlavné jedlá
Autor receptu: radush
Aj vám sa leto dostalo (doslova) pod kožu? S ľahkými receptami a minimálnymi
nákladmi sa to pokúsime
napraviť :P
V komente nájdete tipy na 2 výborné a ľahké jedlá z repy, ktoré zasýtia a nezaťažia
peňaženku ;)
4 porcie |
10 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Repu ošúpeme a nakrájame na kúsky cca 1 cm široké. Poukladáme ich do alobalom vystlanej zapekacej misy, pokvapkáme olivovým olejom, balsamicom a osolíme.
- Cviklu pečieme cca 60 min pri 200 stupňoch. Približne 15 min. pred koncom som pekáč vybrala a kúsky premiešala tak, aby sa horná suchšia časť vymáčala vo "výpeku" :)
- Baby špenát zmiešame s jogurtom a kúskami bryndze. Všetko pekne naaranžujeme na tanier a posypeme obľúbenými semiačkami. Mňam!
Druhá alternatíva hlavného chodu:
Kúsky naaranžujeme na tanier a zalejeme dresingom z jogurtu a pretlačeného strúčku cesnaku (naložila som si ešte 2x takže pol pekáča bol fuč).
Ľahké jedlo, ktoré zasýti a ešte aj perfektne chutí.
- A takto som si do práce nachystala základ pre cviklu so špenátom. Naštastie máme vo firemnej kuchynke olivový olej a iné dochucovadlá, takže príprava šalátu v práci nie je žiadnou komplikáciou.