Cvikla pre labužníkov

staja - fotkastaja, 23. októbra 2013
Cvikla pre labužníkov
Foto: staja

Tento recept som videla v televíznom varení a veľmi sa mi zapáčil. Hneď som ho vyskúšala, čiastočne upravila a ponúkla aj v rodine, kde Zobraziť celý popisTento recept som videla v televíznom varení a veľmi sa mi zapáčil. Hneď som ho vyskúšala, čiastočne upravila a ponúkla aj v rodine, kde sa stretol tiež s úspechom.

Suroviny

4 - 6 ks
3 - 4 strúčiky
1 - 2 hrste
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Uvarenú a vychladnutú cviklu som očistila a nakrájala na tenučké plátky. Uložila som ich do zapekacej formy, ktorej dno som jemne pokropila olivovým olejom, cviklu som jemne posolila a jemne pokorenila čerstvo pomletým korením. Posypala som to - nie jemne, sekanými vlašskými orechami, lebo tie mám rada.

    Cvikla pre labužníkov - obrázok 1
  2. 2

    Uložila som ďalšiu vrstvu cvikly a zopakovala som postup: soľ, korenie - kto nemá rád, nemusí koreniť každú vrstvu. Na poslednú vrstvu som okrem soli a korenia dala ešte pár pár kvapiek citróna, pofŕkala som ju trochu medom a posypala som ju cesnakom nakrájaným na tenké plátky.

    Cvikla pre labužníkov - obrázok 2
  3. 3

    Dala som ju zapiecť do rúry na 150° C na cca 15 minút, treba si to ustrážiť - cesnak, ktorý je navrchu sa má len zľahka opiecť a stačí, keď začne voňať. Počas pečenia mi napadlo, že mám doma dobrý polotvrdý kozí syr, tak som ho na časť zapečenej cvikly nastrúhala škrabkou na syr a dala už len na 1 minútu roztopiť do rúry. Hotové jedlo som ešte zahorúca pokropila olivovým olejom.

    Cvikla pre labužníkov - obrázok 3
  4. 4

    Tá časť so syrom bola chuťovo bohatšia, takže nabudúce ho tam určite tiež dám. Doporučujem ako ľahké predjedlo s domácim chlebíkom alebo aj ako ľahkú večeru.

    Cvikla pre labužníkov - obrázok 4

Diskusia k receptu

alena45
vynikajúce ! Ešte mi cvikla zostala, vyskúšam.
marianne
Parada,aj ja jej mam este Dost.dalsi vyborny recept na cviklu...
julica
Supiš, túto kombináciu robievam ako šalát, určite skúsim aj zapiecť, už sa teším. Vďaka
staja
Ďakujem Vám za pochvalu, určite vyskúšajte, pekná cvikla je teraz dostať všade a vďaka citrónu a medu stráca tú zemitú chuť a je naozaj veľmi chutná.
helca103
milá @staja odo mňa máš 5*, pretože tvoj recept ma vyprovokoval zabehnut do obchodu a kúpiť cviklu. Orechy som si už načistila :-)
staja
@helca103 , vďaka, nie je na tom čo pokaziť a dúfam, že bude chutiť - a tie orechy sú tam naozaj skvelé.
marianne
Uz sa pecie nemozem sa dockat:-) spravila som tak,ze 1.level som dala sol, a cilli kesu s arasidami a platky cesnaku, 2.level syr jewel na platky a 3.level iba citronova stave a med...mam v nose,ze to bude genialne..
staja
@marianne , vďaka za vyskúšanie a skvelú obmenu, teším sa že chutilo a tvoj recept pre zmenu vyskúšam aj ja. Lákavé foto.
alena45
už mám pripravené v miske na zapekanie. Použila som len michalovskú tehlu (eidam), ale každú vrstvu posypala sekanými opraženými kešu orieškami. Tak drž palce, aby to mládeži chutilo.
staja
@alena45 , tie kešu oriešky sú výborný nápad, predpokladám, že jedlo malo úspech. Vždy je priestor na vylepšenie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia