Cupcake à la „sladké medvedíky“

herarecepty - fotkaHeraRecepty, 15. marca 2015

Komerčný recept

12
porcií
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
85 g
98 g
2 ks (alebo 3 menšie)
1 čl
145 g
1 čl
malá štipka
45 ml
80 - 100 g (alebo čokoládové lupienky)
Krém:
100 g
130 g
Dekorácie:




Postup

  1. 1

    Predhrejeme si rúru na 180 °C. Pripravíme si papierové košíčky, prípadne plech na muffiny, ktorý vyskladáme papierovými košíčkami. Vždy je lepšie zvoliť kombináciu košíčkov a plechu – poistíme si tým správny tvar cupcakov.

  2. 2

    Najprv zmiešame múku s kypriacim práškom na pečenie a štipkou soli, zmes preosejeme. V ďalšej mise vyšľaháme rastlinný tuk Maslová príchuť s cukrom do hladkej peny a postupne pridáme všetky vajcia, jedno po druhom. Nakoniec vmiešame vanilkový extrakt. Potom do hmoty postupne pridáme spojené sypké ingrediencie a mlieko, a všetko vyšľaháme do hladkého cesta.

  3. 3

    Košíčky plníme lyžicou do 2/3 ich obsahu. Pečieme cca 20 minút. Či sú cupcakes upečené zistíte pomocou špajle – pokiaľ sa po zapichnutí cesto na špajli nelepí, sú upečené. Po vytiahnutí z rúry necháme vychladnúť.

  4. 4

    <b>Krém: </b> V kastróliku rozpustite tuk Maslová príchuť. Potom doňho pridajte nalámanú horkú čokoládu a nechajte ju rozpustiť, miešajte, pokiaľ sa obidve ingrediencie nespoja, potom nechajte vychladnúť do tuhšieho krému. Týmto krémom potrite vychladnuté cupcakes. Nechajte si bokom ale cca dve polievkové lyžice krému pre ďalšie zdobenie. Z pripravených piškót si vyrežte uši a nos. Najprv do krému prilepte biele lentilky ako oči, potom piškótové uši a nos. Ty dozdobte zvyškom krému.

Diskusia k receptu

katerin
Ako inšpirácia sa mi moc páčia,len si myslím,že z piškót je trochu ťažké niečo vykrojiť a ešte tak malinké-nerozdrvia sa mi?
Vaše vypadajú vykrojené z piškótového cesta.:)
Pekný deň!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia