Cukinové lievance - rýchla večera

lovemuffin - fotkalovemuffin, 24. júla 2014

Sú vynikajúce, veľmi ľahké, ale zasýtia poriadne. Inšpirovala som sa z knihy Zdravé fitness recepty, kde boli použité len samé zdravé suroviny (špaldová múka, Zobraziť celý popisSú vynikajúce, veľmi ľahké, ale zasýtia poriadne. Inšpirovala som sa z knihy Zdravé fitness recepty, kde boli použité len samé zdravé suroviny (špaldová múka, z vajíčok len bielka, bylinky a olivový olej). No my sme si recept trocha upravili podľa našej chuti, takže je tiež na Vás ktorú verziu vyskúšate.

6-8
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

1 ks
3 ks
1 hrnček alebo špaldová
 na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Cukinu ošúpeme a na hrubo ju nastrúhame alebo nasekáme. Pridáme vajíčka, ochutíme korením a bylinkami podľa chuti (vegeta, muškátový orech, pizza korenie, bazalka... kto čo ľúbite), dobre premiešame, a nakoniec zahustíme múkou (pri menšej cukine stačí pol hrnčeka, pri štandardne veľkej aj celý hrnček múky).

  2. 2

    Na panvici si rozohrejeme olej alebo masť a na miernom ohni opečieme lievance z oboch strán. K týmto lievancom sa jednoznačne hodí syr alebo dobrá pomazánka. Môj drahý si najradšej na nich zapečie čedar s chilli a doplní množstvom šalátu...

    Cukinové lievance - rýchla večera - obrázok 2

Diskusia k receptu

andiss
Este mam v chladnicke cukinu, tak by som mohla skusit nieco taketo. Minule som robila cuketove placky s ovsenymi vlockami namiesto muky a mozem len odporucit. Pekny receptik, uz z obrazka by som jedla. :-)) chichi
mariamka
cuketove variacie sa mi vzdy pacia, tak isto aj tieto tvoje placko-lievance, z tej stranky tiez zvyknem varit /
gubics
Vyzerajú perfektne, dúfam, že aj tak chutia.
elantra
@Lovemuffin posledna cuketa padla za obet pri priprave tychto fantastickych lievancov a bolo to to najlepsie co som s nou mohla urobit! :)) su vynikajuce, pridala som kopec cerstvej petrzlenovej vnate, majoranu a jeden zubok cesnaku. Mnam, vdaka za vyborny recept!
drajan
vyskúšam, robievam aj fašírky, niekedy aj s pridaním mäska, či údeniny, syru...na rôzne spôsoby. Cukina je super zeleninka a jej použitie je veľmi pestré, stačí povoliť uzdu fantázii a skúšať. dík za receptík.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia