Cukina plnená mozzarellou a vypražená v cestíčku
Cukina plnená mozzarellou a vypražená v cestíčku

Cukinová skladačka fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 6. júna 2017

Iste viete, aké to je, keď pred vás na nete vyskočí lákavý recept a vy ste celí žhaví ho vyskúšať. Toto bol aj môj Zobraziť celý popisIste viete, aké to je, keď pred vás na nete vyskočí lákavý recept a vy ste celí žhaví ho vyskúšať. Toto bol aj môj prípad spred pár dní. Mierna úprava - miesto trojobalu som použila cestíčko s cícerovou múkou.

Suroviny

1 ks
1 ks
2 ks
2 - 3 PL
0,2 l




Postup

  1. 1

    Cukinu som umyla, škrabkou nakrájala na plátky a jemne som ich osolila. Vo videu, ktoré zdieľala kamarátka na Fb to šlo lepšie, moje plátky ukážkové nie sú, ale svoj účel splnili aj tak. Mozzarellu som nechala odkvapkať a pokrájala som ju na menšie kúsky.

    Cukinová skladačka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vždy dva a dva plátky cukiny som na doske prekryla a navrch som uložila kúsok syra.

    Cukinová skladačka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Syr som potom zakrývala striedavo jedným aj druhým plátkom, až som dostala kompaktný balíček. Čím tesnejší, tým lepšie pri následnom vyprážaní.

    Cukinová skladačka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vyčnievajúce konce plátkov som zahla dovnútra a potom celú skladačku spojila špáradlom, nech kľudne naspodku kúsok trčí. Do niektorých skladačiek som vložila aj dva kúsky syra, boli potom vyššie a krajšie.

    Cukinová skladačka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V miske som pripravila cestíčko z dvoch vyšľahaných a osolených vajec a cícerovej múky. Miešala som ho metličkou, aby bolo hladké, bez hrčiek. Hustotu si korigujte múkou, nemá byť riedke ale ešte tekuté a má sa udržať na cukinovej skladačke. Bez vajca a s vodou je toto cestíčkou vhodné na prípravu indickej pakory - vypraženej surovej zeleniny.

    Cukinová skladačka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Balíčky som "obaľovala" pomocou lyžičky a hneď po odkvapnutí prebytku cestíčka opatrne držiac za špáradlo vkladala do medzitým rozohriateho oleja v menšej rajnici.

    Cukinová skladačka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Treba dávať pozor na rýchle sfarbenie a vyprážať na takej teplote, aby balíčky ostali ružové ale prepečené. Netrvá to dlho. Používam menšiu nádobu, aby bola hladina oleja vyššia a olej pôsobil z každej strany. Ak je potrebné obracať, robím to pomocou klieští. Niektoré špáradla sa uvoľnia, ale to nevadí, cestíčko je rýchlo opečené a tak sa skladačka nerozpadne.

    Cukinová skladačka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vypražené balíčky som uložila do čistej misky a zvyšok cukín som v cestíčku obalila aj bez plátkovania a plnenia syrom. Ako prílohu sme mali zvyšok pučených zemiakov od nedele.

    Cukinová skladačka (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Sú skvelé aj samotné s dipom či tatárkou. Mäkučké a predsa chrumkavé, vovnútri s roztopeným syrom...manžel povedal len: "Bomba!" :-)

    Cukinová skladačka (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

mijaita
Nasla jsem ho take "tam" a chystam se na nej :-) Krasna prace, krasny recept!
haji
Krásná práce, ale moje trpělivost není tak hluboká a široká, jsi šikulka a trpělivá! Máš můj obdiv a uznání! Určo bych ráda ochutnala, s dipíkom, jejda!
kukulienka71
Ďakujem za komentáre, niekomu sa páči, inému nie, hlavne, že je to ďalšia inšpirácia možno aj pre takých, ktorí by cukinu v inej forme nezjedli.
Je to dosť veľká jednohuba:-)
mitzy
ajajaáj, tak toto vyzerá parádne! :) kk
katka75
No mne sa to paci, aj pre hosti, je to nieco ine a vobec nie je nezdravsie, nez napr.grilovane masko /hoci ja mozem aj to :) / - zo vsetkeho s mierou nicomu neskodi :) Moja Babka zila 95rokov, jedla vsetko, olejom nesetrila, ale bola skromna, varila velmi roznorodo a pestro, extra zdravotne problemy nikdy nemala. Viem, ze aj to zdravie je dar, ale ak niekto uz nema konkretne zdravotne problemy, myslim si, ze by sa malo jest zo vsetkeho s rozumom :)
zuzkacho
Kukulienka teda ja už akosi na varecha veľmi nechodím ale keď pozriem tak nikdy nevynecham recepty od Vás a tento ma fakt dostal; krásne ako vždy; super nápad; určite vyskúšam; úžasná "pani" kuchárka ste; úprimne závidím
kukulienka71
táto tiež nie je chutná, aj keď o dva stupne lepšia, ako tá k polievke, ale aj tak dehonestujúca, milá @redakcia , vopred ďakujem za vymazanie
1x haji
hadik
@Kukulienka71 (14.6.2017 23:25)

Čo je na tom až také dehonestujúce? Však ten recept je dobrý len ako ukážka nevydareného origami.

Hlavne, že @radox1 môže pod recepty postovať fotky štrku, trávy, pilín a kadečoho iného, to ti Kukučka nevadí?
hadik
@Kukulienka71 (14.6.2017 23:25)

Neber sa tak vážne, dievča, v horúcich dňoch je srdcovo-cievny systém dosť namáhaný aj bez pridaného stresu.
hadik
Fúha, diagnostika zadarmo, ani päty z domu vystrčiť nemusím, no super, v akom odbore máš atestáciu MUDr. @kukulienka71 ?
kukulienka71
@Redakcia (15.6.2017 07:45)

V poriadku. Potom sa ale nečudujte, ak vám značné množstvo prispievateľov receptov odchádza na iné stránky, kde nedochádza k nedôstojnému komentovaniu;-) Podporujete zábavky, ktoré s varením nemajú veľa spoločného. Sorry, že som sa na obrázku skrkvaného papierika nezasmiala, naozaj ma to mrzí:-(
hadik
@Ancicka (15.6.2017 12:41)

Ja by som medzi trápnučkých, poučujúcich, vševediacich a moralizujúcich prispievateľov jednoznačne zaradil aj Madame asszony Kukulienka71 a možno aj kulinársky vyhasínajúcu hviezdu Spiša Ancicku.

Kukučka sa tu premanentne hrá na rozhodkyňu a špatí atmosféru tu na Vareche.
ancicka
@Hadik (15.6.2017 13:19)

Booože,čo si Ty zač.
Ja mám taký pocit,že je to jeden človek po viacerími nikmi.
Níkdy som žiadne hviezda nebola a na Spiši je najväčšov hviezdou náš HRAD,ktorý mám v niku a nikdy nezhasne.
kukulienka71
@Ancicka (15.6.2017 12:41)

Ancicka, dakujem ti, ale ako vidíš, pridáš sa na stranu a hneď ťa ohádžu blatom:-(
Zase prejde poriadne dlhé obdobie, kým sem prispejem, ak vôbec... pokiaľ tu bude vládnuť toto anonymné, neprajné temné obdobie, ktoré berie chuť a nadšenie.
ancicka
@Kukulienka71 (15.6.2017 13:33)

vieš,nevzd8vaj to,ja sa nad takími iba pousmejem,sú to chudáci,ktorý nevedia čo so sebov a s časom,alebo sú tu nasadený ako podrypovači.
Za nami je vidieť veľa dobrej a lásky plnej práce.Mňa veru takíto neotravia a ani neznechutia.
Pozdravujem a prajem všetkým pekný deň!
radox1
@Hadik (14.6.2017 23:27)

ty zakomplexovany gaspar.ja ked pridam k znicenemu mäsu pilinu,tak to predstavuje urcity zmysel a vyznam,ale ty si sa zmohol na tento vyborny recept akurat tak pokrcit papier.
hadik
@Radox1 (15.6.2017 16:01)

Fíha, ty si mi teda riadne naložil. Nuž čo, niekto považuje podľa teba "zničené" mäso za skvelé a pre niekoho je "výborný recept" nevydareným origami. :-) :-) :-)
marikafil
no škoda, že si admini nerobia svoju robotu a nezablokujú poniekorých, čo tu len zasmradzujú ovzdušie svojimi úbohými komentármi. Ale k receptu: ja som vyskúšala ten pôvodný z FB (lebo vždy najprv skúšam originál a až následne vymýšľam možné zlepšenia) a musím povedať, že sa mi ledva ušlo, lebo hosťom tak chutila tá cukina, že mi ju doslova trhali z rúk:-) Bolo to ako teplé predjedlo, ale rozhodne to môže byť aj ako hlavné jedlo, len záleží na počte stravníkov. Určite vyskúšam aj tento spôsob.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia