Cukinová pizza

jamalinka - bez fotkyjamalinka, 30. júna 2011

mám záhradu, kde pestujem takmer všetko, jednou zo zeleniny je aj cukina, ktorej sa dobre darí a rodí od júna až do októbra, Zobraziť celý popis mám záhradu, kde pestujem takmer všetko, jednou zo zeleniny je aj cukina, ktorej sa dobre darí a rodí od júna až do októbra, preto sa snažím využiť ju čo najviac. Jedným z takýchto receptov je aj pizza. Robila som včera, moja rodinka sa jej nevedela dojesť, najmä malý vnúčik, zjedok sám takmer celý plech a ešte si odložil na druhý deň.

4 - 5
porcie
10 - 15 minút
príprava
20- 30 minút
na 300 °C

Suroviny

0,60 kg
0,30 kg
1 ks
3 ks celé
1-1,5 dcl
1- 2 ks
5 strúčikov
podľa chuti
0,25 kg - saláma
0,20 kg
 podľa chuti
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Cukinu ošúpeme, nastrúhame na jemnom struháku, vytlačíme vodu, priidáme všetky potraviny okrem syra. Všetko v mise zamiešame a vylejeme na vymastený, ľahko múkou vysypaný plech. Surové cesto potrieme rajčinovým pretlakom (kečupom), posypeme pokrájanými rajčiakmi, paprikou, posypeme potravinami, ktoré bežne dávame na pizzu - kukurica, olivy, artičoky, brokolicu, šampiňony, môžeme dať i kyslú smotanu a pod. Pre dohotovením asi 10 minút posypeme postrúhaným syrom a dopečieme. Pizza je výborná teplá, ale chutí i studená. Môžete si ju ešte hotovú dochutiť aj tatárskou omáčkou. Cesto výjde na 1 väčší alebo 2 menšie plechy.

Diskusia k receptu

jamalinka
prepáčte, že sa až teraz píšem, ale všetky suroviny sú myslené - múka, cukina, vajcia, olej, cesnak, cibuľa, prášok do pečiva, soľ, šunka- tieto sa zmiešaju spolu a vylejú na plech. Potraviny na pizzu sú tie, ktoré si vyberieme ľubovoľne na povrch pizze. Napr. kečup, kukurica, rajčiny atď..., týmito posýpame vrch pizze.
divka
Ďakujem za recept, musím povedať, že tento týždeň som piekla už tretí plech a všetkým veľmi chutilo. Trochu som si recept upravila, do cesta nedávam olej, ale pokropím olivovým olejom zeleninu na povrchu a tiež nedávam toľko cibule a cesnaku a aj tak je to chutné... Recept som dala aj mojej mame a susedke, super!
jamalinka
na tento recept je toľko možných variácii, že sa naozaj nájde každý podľa svojej chuti, pridaním na cesto všetkým čo sa dá zjesť, už začína sezóna a ja budem vypekať asi až do jesene. Už si dcéra objednáva na dovolenku na chatu, vlani sa jej nemohli deti, ale aj dospelí dojesť. Teším sa ak niekomu chutí to čo pripravím.
myalab
Aj my sme si oblubili tento recept, prave sa miesa :)
myalab
pre vcerajsi uspech dnes opat a dvojnasobok :)
jamalinka
tešíma, že Vám chutilo mylab - moja bývalá kolegyňka, vy máte také skvelé recepty a ste veľmi šikovná na pečenie zákuskov, takže o to viac mám radosť, že ste si niečo vybrala odo mňa. Ja túto pizzu robím vnúčikovi celú sezónu, nevie sa jej dojesť, pozdravujem Vás....
dadajka
robila som vcera- pizzou by som to nevolala i ked to chutou tuto taliansku mnamku pripomina, je to skôr taky nakyp ci "baba". Je to vsak velmi chutne. Ja som pouzila spaldovu muku a nema to chybu. ... aj sunku som davala na vrch ako na pizzu, komenty citam az teraz :-), ale nic sa tym nepokazilo. Urcite zopakujem!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia