Cuketový koláč

paleva - bez fotkypaleva, 1. júla 2012

Tento recept mám od kamarátky, v mojej mlsnej rodinke má úspech, papajú ho ku kakalku, alebo len tak po obede. a keďže je sezona Zobraziť celý popisTento recept mám od kamarátky, v mojej mlsnej rodinke má úspech, papajú ho ku kakalku, alebo len tak po obede. a keďže je sezona cukiet, tak ho ponúkam. Na Vareche som len chvíľu, takže neviem, či tu je nejaký podobný, ale opakovanie je matka múdrosti.

Suroviny

3 hrnky
3 celé
2 hrnky
1 hrnček
3 hrnky
3 PL
1 čl
1 čL
1 čL
13 dkg(dávam viac)




Postup

  1. 1

    všetky suroviny na cesto zmiešame. Možno sa vám bude zdať, že ste sa v niečom pomýlili, ale postupne sa to spracuje. Niekedy môžte dať namiesto orechov mak alebo kokos, nám sa najviac páči s orechami, keď pekne chrumkajú.

  2. 2

    Cesto vylejeme na vymastený a kokosom vysypaný plech, väčší a ten vyšší. Pečieme v predhriatej rúre asi 35 min. podľa tipu rúry. Ešte teplý koláč potriem džemom, po vychladnutí polejeme polevou. to je pôvodný recept, ja ešte niekedy navrch koláča pred pečením dám pokrájané jablká, alebo ešte posypem orechami.

Diskusia k receptu

ancicka
môže to byť fajn.Ked dorastu cuketky,tak vyskušam.kk
mariaklara
Raz som robila recept z cukety, ale nebola som spokojná, strašne sa mrvil, dúfam, že tento nebude taký. Cuketky mi už rastú, vyskúšam.
janealli
Vyskúšala som ho dnes, pretože u nás cukety začínajú rásť až teraz, koláčik je veľmi dobrý, šťavnatý, hodne kakaový, dala som doň veľa orechov, sušených brusníc a navrch jablká. Kto ho ochutná, neuhádne, že je z cukiny. Vďaka za výborný recept.
marcellla
koláč je perfektný, už som robila 2-krát, chutil deťom, susedom, všetkým :-)
gabcar
Namiesto cukety som dala jablka-t,r. je ich neurekom, 1hrncek cukru-/jabkla su sladke/ a 3 nakrajane broskyne. Velmi chutny a hlavne rychly kolaciik.
katca22
chválim - vinikajúci :-) len sa rýchlo vyparuje :-)
dada7111
dnes som ho vyskúšala, je to taká rýchlovka ale je to aj veľmi chutné :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia