Cuketový koláč - šťavnatý

veki - fotkaveki, 13. januára 2013
Cuketový koláč - šťavnatý
Foto: veki

Dostala som tento recept pred rokmi od priatelky, neviem odkial pochadza a kolko krat uz bol upraveny. Ja ho tiez obcas obmienam, alebo na Zobraziť celý popisDostala som tento recept pred rokmi od priatelky, neviem odkial pochadza a kolko krat uz bol upraveny. Ja ho tiez obcas obmienam, alebo na nieco zabudnem :) raz som ho urobila bez oleja. Aj tak bol vynikajuci :) kolegyne si pochutnali. Niekedy dam menej muky a viac mletych orechov, alebo pomiesam psenicnu muku zo spaldovou. Nechajte sa inspirovat :)

20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g (nastrúhaná)
4 ks
1 hrnček
1 1/2 hrnček
1 hrnček
1/2 hrnček
1 ks
1 ks
 štipka
 štipka
 (nemusia byť)




Postup

  1. 1

    Cuketu umyt, pripadne obielit a nastruhat. Ak chcete dat hrozienka, je dobre ich tiez poumyvat a namocit do teplej vody, alebo rumu :D

    Cuketový koláč - šťavnatý - obrázok 1
  2. 2

    Ostatne prisady dat do misy. Na poradi nezalezi, len praskovy cukor a sodu davam na koniec. Pridat porajbanu cuketu a hrozienka.

    Cuketový koláč - šťavnatý - obrázok 2
  3. 3

    Vsetko zmiesat a dat do vymastenej formy. Nezabudnut predhriat ruru. Ja peciem v teplovzdusnej na 180°C cca. 45 - 50 min. V normalnej to bude asi na 200°C.

    Cuketový koláč - šťavnatý - obrázok 3
  4. 4

    Moja forma je dost velka :) kupila som si ju na chlieb. Moze byt aj mensia. Aj v tortovej forme to vyzera dobre. Posypam len praskovym cukrom, ale aj s cokoladovou polevou je iste chutny. Dobru chut!

    Cuketový koláč - šťavnatý - obrázok 4

Diskusia k receptu

ancicka
Tiež ked mám cuketku,tak občas urobím ,ale šťavnatý vôbec nieje.Po upečení je fajný vláčny ,ale ked postojí do druhého dňa ,tak schne.Ku kávičke fajnový.
sany11
peknučky cuketovy kolačik,aj ja robievam.
veki
dakujem :) asi som sa nespravne vyjadrila :D vláčny je asi ten spravny vyraz a nie stavnaty, ale po 20 - tich rokoch v cudzine mi niekedy chyba spravny vyraz :)
denyany
cuketový koláč som piekla len na slano, ale verím, že aj tento je fajn.
veki
:) treba vyskusat, je vyborny
veki
:) to bola chyba, uz je to opravene. Dakujem :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia