Cuketové závitky
Cuketové závitky

Cuketové závitky s čerstvým syrom a so strukovinami

Michal Danek
šéfkuchár Wellness hotela Borovica**** na Štrbskom Plese, 20. marca 2018
Cuketové závitky s čerstvým syrom a so strukovinami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
90 minút
príprava

Suroviny

1 ks
100 g
100 g sušený
100 g
150 g
1 ks stredne veľká
2 strúčiky
2 PL
50 g
5 zrniek
2 ks




Postup

  1. 1

    Cez noc namočíme do vody cícer, aby do druhého dňa napučal. Na druhý deň cícer varíme v osolenej vode s bobkovým listom, cesnakom, cibuľou a novým korením domäkka. Potom ho scedíme a necháme schladiť v sitku. Červenú šošovicu uvaríme domäkka.

  2. 2

    Opláchnutú cuketu nakrájame po dĺžke na tenké pláty, ktoré potom zľahka opečieme na kokosovom oleji, po opečení necháme vychladnúť, osolíme a okoreníme,

  3. 3

    V miske rozmiešame cottage syr s najemno nasekanou pažítkou, soľou, korením, čerstvým zeleným hráškom a uvarenou červenou šošovicou. Nakoniec pridáme do zmesi cícer a dôkladne premiešame. Natierame na plátky cukety, stočíme do závitkov a necháme schladiť v chladničke. Môžeme podávať s bazalkovým pestom nastudeno.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia