Cuketové rezance v domácej paradajkovej omáčke

František Košuda
šéfkuchár Wellness hotela Patince, 12. januára 2016
Cuketové rezance v domácej paradajkovej omáčke
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
2 PL
Omáčka:
500 g
podľa chuti
1 ks
1 hrsť




Postup

  1. 1

    Na oleji speníme cibuľku. Primiešame sparené paradajky, ktoré sme nakrájali na malé kúsky, a chvíľu restujeme.

  2. 2

    Potom pridáme cesnak nakrájaný na plátky, nasekanú bazalku, jemne osolíme, okoreníme a dusíme asi 10 minút.

  3. 3

    Cuketu umyjeme a škrabkou na zeleninu vytvoríme rezance (špagety). Dáme ich na panvicu na rozpálený olej a chvíľu restujeme.

  4. 4

    Teplé rezance dáme do stredu taniera a navrch navrstvíme omáčku. Ozdobíme bazalkou.

Diskusia k receptu

evkalibka
Vyzerá a aj chutí určite dobre, ale asi sa to dá robiť len z mladých cukín, z tých čo mám v pivnici od jesene to asi nepôjde
lulo
tie cuketove rezance by bolo fajn podavat aj s nejakym mäskom




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia