Cuketové ravioli s rýdzikmi, feniklom a hráškovým pyré (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Postup

  1. Cukety umyjeme a nakrájame pozdĺžne na plátky
  2. Cuketové plátky ugrilujeme na grilovacej panvici potretej olejom. Odložíme bokom.
  3. Pripravíme si rýdziky, fenikel soľ a zelené korenie.
  4. Fenikel a rýdziky nakrájame na malé kocky.
  5. V panvici rozohrejeme lyžicu oleja, pridáme fenikel a rýdziky a restujeme cca 5 minút.
  6. Soľ a zelené korenie
  7. rozdrvíme
  8. a pridáme do panvice. Premiešame.
  9. Podlejeme pohárom vody, prikryjeme a dusíme kým sa fenikel takmer nerozvarí. Odokryjeme a chvíľu premiešavame aby sa odparila prebytočná tekutina. Poprášime kávovou lyžičkou solamylu, prevaríme a odstavíme.
  10. Cuketové plátky preložíme do kríža, do stredu dáme rýdzikovo - feniklovú náplň a zložíme.
  11. Naplnené "ravioli" rozložíme na pekáč spojom nadol a zapečieme pod rozpáleným grilom cca 5 minút.
  12. Hrášok (mala som mrazený), neošúpaný cesnak, soľ, celé čierne korenie a niekoľko vetvičiek saturejky dáme do hrnca, podlejeme vodou (400 - 500 ml) a varíme cca 10 minút.
  13. Čierne korenie, saturejku a cesnakové šupky vyberieme a hrášok s tekutinou a cesnakom rozmixujeme na pyré. Servírujeme teplé.