Cuketové placky (fotorecept)

Cuketové placky (fotorecept)
Foto: evusik
evusikEvusik, 59 ročná žena, recept pridala: 30. júna 2010 13:16Ďalšie jej recepty

V tomto horku stáť pri šporáku a vysmážať placky je o "hubu" ale keď ja tieto placky tak milujem....

Suroviny

4
porcie
10
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Cuketu postrúhame na hrubo, ak je mladá aj zo šupkou. Či je mladá zistíte keď šupku okoštujete.
Cuketové placky (fotorecept) - obrázok 1

2

Pridáme ostatné ingrediencie.
Cuketové placky (fotorecept) - obrázok 2

3

Bude sa vám zdať že je to nespojené ale chvíľu to miešajte a ono to pustí šťavu. Nedávať veľa múky, radšej strúhanku. Osolíme, okoreníme.
Cuketové placky (fotorecept) - obrázok 3

4

Na rozpálený olej kladieme veľkou lyžicou kopčeky, roztlačíme a opražíme z oboch strán.
Cuketové placky (fotorecept) - obrázok 4

5

Podávame samotné s cesnakovým dresingom (kyslá smotana, pretlačený cesnak, soľ, MČK) alebo ako prílohu k mäsu
Cuketové placky (fotorecept) - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 11 ľudí (4,3 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • lucylee, 30. júna 2010 o 13:33
    toto je mňamka, my robíme pol zemiaky, pol cuketa, dávame tam ešte aj majoránku alebo oregáno a sú naozaj super, niekedy aj párok alebo klobásku, ďakujem za pripomenutie, fotky krásne ako vždy


  • stefanm, 30. júna 2010 o 13:35
    ...a aké jednoduchééé!!!...a trošičku cesnačiku nemôžem pridať??


  • lucylee, 30. júna 2010 o 13:40
    jasne, aj cesnak, na ten som zabudla :-)


  • michsamant, 30. júna 2010 o 13:57
    aj ja davam cesnacik aj majoranku :) @evusik , krasne placky, mnam


  • evusik, 30. júna 2010 o 14:03
    moji zlatí ja dávam cesnak všade, skutočne všade..... ale do týchto placičiek sa mi akosi nežiada, majú takú zvláštnu chuť len tak ako sú :-)


  • zdezda, 30. júna 2010 o 14:06
    :-)))) evusik, máš pravdu, v tomto teple byť pri sporáku, je ...No ale, keď sme mlsní a nedojedení, budem pri ňom stáť a robiť takéto super pochúťky ! Robievam tieto placky, zakaždým chutia trochu inak, podľa toho, aké koreniny, či bylinky pridám :-) až" spievajú" z tej tvojej fotky :-)))))


  • evusik, 30. júna 2010 o 14:14
    @zdezda a keby si vedela ako práve teraz "spievajú" v mojom brušku... plnom... napapanom


  • sintia24, 30. júna 2010 o 14:23
    super recept


  • enerrgizer, 30. júna 2010 o 19:56
    pekné a dobré...máme ešte cuketu, tak viem čo z nej...


  • tinca, 30. júna 2010 o 21:52
    @evusik ja som tiež robila pol na pol so zemiakmi, ale skúsim takto, ale tiež s cesnakom


  • evanaaa, 30. júna 2010 o 21:53
    Aj ja som skúšala kombinované placky - cuketa , zemiaky, boli dobré.Ešte som ich pár odložila aj do mrazničky.


  • dadabarcelona, 1. júla 2010 o 08:59
    nadherne fotky a placky musia byt naozajstná mñamina! :-)))


  • jezibabka1, 1. júla 2010 o 09:23
    placky vyzerajú fajnovo, robím ich aj ja :)


  • hera, 1. júla 2010 o 09:37
    vyzeraju suprovo-urcite skusim


  • satin222, 1. júla 2010 o 12:08
    skúsim tam pridať hríby(predsmažené-lesná zmes),dnes bola pasia
    ich zbierať.......


  • sairaam, 1. júla 2010 o 12:34
    @evusik výborný recept a skús to dať niekedy na vymastený plech upiecť, tiež to chutí výborne.


  • monika72, 1. júla 2010 o 16:58
    ja dávam aj cesnak ,bez toho si to u nás nemôže byť a nie len tam....:)


  • jankulka79, 1. júla 2010 o 21:26
    tak super jednoduché a fajnové


  • bozulka, 2. júla 2010 o 00:39
    Tiež ich máme radi,k tomu zaziky a vinko a výborná večera na leto ako stvorená.


  • janadelfi, 10. júla 2011 o 10:45
    Ďakujem za super receptík, žiadna šunka, šampiony, strúhaný syr, proste jednoduché a rýchle ešte raz vďaka, ukladám a vytlačím a idem na to.....


  • bambulka51, 20. júla 2011 o 11:27
    idem urobiť-hihihi...díky moc!


  • montebeluna, 17. októbra 2011 o 13:06
    mnam , super


  • turistka, 27. januára 2012 o 09:39
    @evusik , stále premýšľam, čo s cuketou, ktorú mám odloženú z ešte vlaňajška , recept sa mi páči a tak niektorý najbližší deň pripravím.


  • evusik, 27. januára 2012 o 11:09
    @turistka vyskúšaj, sú fakt dobré.... ja sa idem za nimi utĺcť :-)


  • irenaw, 4. júla 2012 o 08:55
    včera som ich tu uvidela, vstala a išla ich urobiť, neviem koľko ich bolo, lebo mizli rýchlosťou svetla :-) vďaka za pripomenutie


  • evusik, 4. júla 2012 o 09:04
    @irenaw aj ja ich idem dnes robiť, mám prvé cukiny na záhradke tak už sa teším, že u nás doma začne cukínová sezóna :-)


  • vrbovcjanka, 18. júla 2012 o 17:25
    perfektné sú :-))) a tiež som dávala cesnak a majoránku, bez toho si placky ani neviem predstaviť :-)


  • ilusa, 12. augusta 2012 o 13:14
    dnes je nedela a chlapom som vyprazila kuracie rezne a sebe tieto placky.No boli take vyborne,ze by som ich veru nevymenila za tie rezne


  • evusik, 12. augusta 2012 o 17:51
    @ilusa tak to ťa obdivujem, že si odolala rezňom.... ja by som si dala to aj to :-) som rada, že chutilo :-)


  • ilusa, 21. augusta 2012 o 14:49
    Evusik,chutilo a uz mam zase nachystane veeelku misu hmoty,len vyprazat


  • evusik, 21. augusta 2012 o 15:03
    @ilusa v tomto teple ti nezávidím ani trochu.... ale dala by som si :-)


  • ilusa, 21. augusta 2012 o 16:15
    Evusik,skusala som vela sposobou,ale tieto mi chutili najviac


  • evusik, 21. augusta 2012 o 17:49
    @ilusa ďakujem, som rada že chutili... aj u nás sú veľmi obľúbené, len to smaženie ma nebaví... už som povedala, že to dám na plech a upečiem naraz, ale vždy sa nechám ukecať a pečiem placky... tie sú najlepšie :-)


  • ilusa, 9. júla 2013 o 16:19
    no a uz je to tu zase,prave som doniesla prvu cuketu,zajtra budu tvoje placky @evusik


  • evusik, 9. júla 2013 o 19:58
    @ilusa ja som ich robila dnes na večeru... kuchyňu mám otočenú na juhozápad, no úplné peklo :-) som rada, že to mám za sebou, ale dobré boli :-)


  • garanco, 29. júla 2013 o 21:42
    Skús dať celú cuketovú masu (namiesto strúhanky dám 3 PL ovsených vločiek) na dobre vymastený plech, povrchu nakrájať klobásku, alebo tenké plátky slaniny - nemusí byť, a daj upiecť do rúry na asi 30-40 minút. Nemusíš pri tom stáť a chutí rovnako výborne.


  • elixir, 29. júla 2013 o 21:47
    Nádhera! :) tiež ich pripravím pozajtra a k tomu zeleninkový šalát s tvarohom...


  • evusik, 29. júla 2013 o 22:55
    @garanco robím presne ako hovoríš :-) ale placky sú najlepšie, teraz som robila karfiolovo-cuketové a robím aj cuketovo-zemiakové, človek vymýšľa aby to nebolo furt to isté....
    » varecha.pravda.sk/recepty/cuketovy-slany-kolac-fotorecept...


  • elixir, 31. júla 2013 o 17:54
    @evusik dnes som ich pripravila, boli výborné, ďakujem za recept :) Robila som ich bez oleja, len trošku som použila pri prvej placke... a pripravovali sa i tak veľmi dobre. Nakoniec som na každú porciu (5 placiek) rozotrela ČL masla... nebíčko v papuľke :)





  • evusik, 31. júla 2013 o 19:36
    @elix ír krásne sa ti podarili :-)


  • arnika888, 11. júla 2014 o 22:12
    Báječný recept, presne podľa mojej chuti. Cuketa je u nás doma obľúbená zelenina, celú zimu ju kupujem a v lete zo svojej záhradky. Mladú surovú, aj so šupkou (vždy šupu ochutnám) rozkrájam na menšie kocky a pridávam do zeleninových šalátov. Recept od garanco tiež určite využijem, slanine a klobáske sa potešia moji chlapi.


  • evusik, 12. júla 2014 o 09:35
    @arnika888 u nás tiež začína cuketová sezóna - už sa teším a veru ako prvé spravím placky :-)


  • sara8, 13. júla 2014 o 18:08
    @evusik , Tvoje placky sú skvelé. Pridala som na kolieska pokrájanú mladú cibuľku aj s vňaťou a chilli. Balada.


  • evusik, 13. júla 2014 o 18:35
    @sara8 ďakujem, u nás sú na rade zajtra, priniesli sme si zo záhrady cukety a už sa teším na placky :-)


  • frezia68, 19. júla 2015 o 07:04
    Dnes sú na raňajky,lebo chlieb sa minul a rúru nezapínam,veď horúco,nie?Len cesnaku som neodolala....cukety rastú,ako divé.Dajú sa namraziť,ako tekvica?Nechám narásť...máš skúsenosť?Ďakujem a pekný deň!


  • evusik, 19. júla 2015 o 08:58
    @frezia68 tak ja som tohto roku bez cukety, bez hokaida skrátka bez tekvice... všetko nám požrali slimáky, nasadila som druhý krát a zo všetkého mi zostali dva korene hokaida ale asi z neho nič nebude... a priznám sa, že som z toho celkom nešťastná... a potom ti niekto povie - ty bývaš na dedine, ty sa máš, ty si dopestuješ... no akurát som vyhodila peniaze do luftu, narobila sa a nič z toho... ale aj o tom je záhrada :)
    čo sa týka mrazenia ja som mrazila aj maslovú tekvicu aj cuketu, ale skôr také polotovary, Hokaidové pyré na polievku, cuketu nakrájanú pod mäso a tak, ale placky som z takej mrazenej neskúšala... možno niekto má skúsenosť a napíše, alebo budeš musieť experimentovať :) tak nech sa ti darí


  • luss44, 19. júla 2015 o 09:43
    @frezia68 , ja som zvykla mraziť tekvicu aj cuketu nahrubo nastrúhanú do kelímkov, cuketa je vodnatejšia pustila viac šťavy pri rozmrazovaní ale placky som z nej robila ako z čerstvej, z tekvice omáčku. Toho roku som na tom podobne ako @evusik , nikdy sme slimáky nemali ale tento rok mi požrali veľa, okolo fazule som po 3.podsádzaní narobila ohrady z plast.fliaš, cukety, uhorky sú bieda, prvý raz som skúsila mangold, no ostali 3 rastlinky... Akurát paradajok mám dosť, asi im nechutia :)


  • frezia68, 19. júla 2015 o 10:20
    @evusik a @luss44 : ďakujem :-) a tiež som sadila 2X,ešte aj redkvičky požraté a ani som neochutnala.Aj fazuľku požrali,ale 3 cukety som zachránila a tie sú štedré a rastú rýchlo :-).


  • babidka, 24. júla 2015 o 11:42
    Cukiny mozes mrazit v akejkolvek podobe tak isto ako tekvicu . Najlepsie je postruhat na hrubsom struhadle ako radi @luss / ak je vacsia, tak vybrat stred s jadierkami/ a ihned naporcovat do sackov a zamrazit .Alebo na kocky , kolieska , hranolky-akokolvek. Ak chces na placky , postruhaj na jemnejsom struhadle a tiez ihned zamrazit . Pri rozmrazovani pusti vodu , tu pri plackach nepotrebujes tak ju vylejes .Ale ak chces na privarok /v zime mi chuti este viac ako v lete/ , tak netreba rozmrazovat ale dat hned zmrazene na cibulku a pomalicky nechat rozmrazit a hotovo .@evusik , viem ako ti je asi luto za tymi obzratymi tekvicami - ja som pred par rokmi nasadila rozne druhy tekvic a cukin popri sebe a tak sa prepelili .Nedala sa zjest ani jedna - vznikol akysi nepodarok ktory nemal chut ani vzhlad a nechcela ich dokonca ani hydina . A z tekvic a cukin sa da urobit tolko krasnych a chutnych receptov....


  • evusik, 24. júla 2015 o 14:10
    @babidka aj keď toho roku nemám, dostala som od svatky plnú tašku a už mám aj zamrazené, aj prívarok, aj placky, aj koláč som robila... a s tým prívarkom máš 100% pravdu, v lete muž frfle keď je toho moc ale v zime si pochutíme a tiež robím tak ako ty, zamrazené kocky dávam rovno do kastróla a obed je raz dva hotový...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.

Degustačný šalátik
Počiatkom leta bola v Bratislave opäť vínna slávnosť. V interhoteli na Tehelnom poli sa uskutočnil 14. ročník Trunkfestu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist