Cuketové placky fotorecept

evusik - fotkaevusik, 30. júna 2010
Cuketové placky (fotorecept)
Foto: evusik

V tomto horku stáť pri šporáku a vysmážať placky je o "hubu" ale keď ja tieto placky tak milujem....

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
2 PL
1 PL
2 ks




Postup

  1. 1

    Cuketu postrúhame na hrubo, ak je mladá aj zo šupkou. Či je mladá zistíte keď šupku okoštujete.

    Cuketové placky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme ostatné ingrediencie.

    Cuketové placky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Bude sa vám zdať že je to nespojené ale chvíľu to miešajte a ono to pustí šťavu. Nedávať veľa múky, radšej strúhanku. Osolíme, okoreníme.

    Cuketové placky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na rozpálený olej kladieme veľkou lyžicou kopčeky, roztlačíme a opražíme z oboch strán.

    Cuketové placky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame samotné s cesnakovým dresingom (kyslá smotana, pretlačený cesnak, soľ, MČK) alebo ako prílohu k mäsu

    Cuketové placky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

lucylee
toto je mňamka, my robíme pol zemiaky, pol cuketa, dávame tam ešte aj majoránku alebo oregáno a sú naozaj super, niekedy aj párok alebo klobásku, ďakujem za pripomenutie, fotky krásne ako vždy
stefanm
...a aké jednoduchééé!!!...a trošičku cesnačiku nemôžem pridať??
evusik
moji zlatí ja dávam cesnak všade, skutočne všade..... ale do týchto placičiek sa mi akosi nežiada, majú takú zvláštnu chuť len tak ako sú :-)
zdezda
:-)))) evusik, máš pravdu, v tomto teple byť pri sporáku, je ...No ale, keď sme mlsní a nedojedení, budem pri ňom stáť a robiť takéto super pochúťky ! Robievam tieto placky, zakaždým chutia trochu inak, podľa toho, aké koreniny, či bylinky pridám :-) až" spievajú" z tej tvojej fotky :-)))))
evusik
@zdezda a keby si vedela ako práve teraz "spievajú" v mojom brušku... plnom... napapanom
tinca
@evusik ja som tiež robila pol na pol so zemiakmi, ale skúsim takto, ale tiež s cesnakom
evanaaa
Aj ja som skúšala kombinované placky - cuketa , zemiaky, boli dobré.Ešte som ich pár odložila aj do mrazničky.
hera
vyzeraju suprovo-urcite skusim
satin222
skúsim tam pridať hríby(predsmažené-lesná zmes),dnes bola pasia
ich zbierať.......
sairaam
@evusik výborný recept a skús to dať niekedy na vymastený plech upiecť, tiež to chutí výborne.
monika72
ja dávam aj cesnak ,bez toho si to u nás nemôže byť a nie len tam....:)
bozulka
Tiež ich máme radi,k tomu zaziky a vinko a výborná večera na leto ako stvorená.
janadelfi
Ďakujem za super receptík, žiadna šunka, šampiony, strúhaný syr, proste jednoduché a rýchle ešte raz vďaka, ukladám a vytlačím a idem na to.....
turistka
@evusik , stále premýšľam, čo s cuketou, ktorú mám odloženú z ešte vlaňajška , recept sa mi páči a tak niektorý najbližší deň pripravím.
irenaw
včera som ich tu uvidela, vstala a išla ich urobiť, neviem koľko ich bolo, lebo mizli rýchlosťou svetla :-) vďaka za pripomenutie
evusik
@irenaw aj ja ich idem dnes robiť, mám prvé cukiny na záhradke tak už sa teším, že u nás doma začne cukínová sezóna :-)
vrbovcjanka
perfektné sú :-))) a tiež som dávala cesnak a majoránku, bez toho si placky ani neviem predstaviť :-)
ilusa
dnes je nedela a chlapom som vyprazila kuracie rezne a sebe tieto placky.No boli take vyborne,ze by som ich veru nevymenila za tie rezne
evusik
@ilusa tak to ťa obdivujem, že si odolala rezňom.... ja by som si dala to aj to :-) som rada, že chutilo :-)
ilusa
Evusik,chutilo a uz mam zase nachystane veeelku misu hmoty,len vyprazat
evusik
@ilusa v tomto teple ti nezávidím ani trochu.... ale dala by som si :-)
ilusa
Evusik,skusala som vela sposobou,ale tieto mi chutili najviac
evusik
@ilusa ďakujem, som rada že chutili... aj u nás sú veľmi obľúbené, len to smaženie ma nebaví... už som povedala, že to dám na plech a upečiem naraz, ale vždy sa nechám ukecať a pečiem placky... tie sú najlepšie :-)
ilusa
no a uz je to tu zase,prave som doniesla prvu cuketu,zajtra budu tvoje placky @evusik
evusik
@ilusa ja som ich robila dnes na večeru... kuchyňu mám otočenú na juhozápad, no úplné peklo :-) som rada, že to mám za sebou, ale dobré boli :-)
garanco
Skús dať celú cuketovú masu (namiesto strúhanky dám 3 PL ovsených vločiek) na dobre vymastený plech, povrchu nakrájať klobásku, alebo tenké plátky slaniny - nemusí byť, a daj upiecť do rúry na asi 30-40 minút. Nemusíš pri tom stáť a chutí rovnako výborne.
elixir
Nádhera! :) tiež ich pripravím pozajtra a k tomu zeleninkový šalát s tvarohom...
elixir
@evusik dnes som ich pripravila, boli výborné, ďakujem za recept :) Robila som ich bez oleja, len trošku som použila pri prvej placke... a pripravovali sa i tak veľmi dobre. Nakoniec som na každú porciu (5 placiek) rozotrela ČL masla... nebíčko v papuľke :)



arnika888
Báječný recept, presne podľa mojej chuti. Cuketa je u nás doma obľúbená zelenina, celú zimu ju kupujem a v lete zo svojej záhradky. Mladú surovú, aj so šupkou (vždy šupu ochutnám) rozkrájam na menšie kocky a pridávam do zeleninových šalátov. Recept od garanco tiež určite využijem, slanine a klobáske sa potešia moji chlapi.
evusik
@arnika888 u nás tiež začína cuketová sezóna - už sa teším a veru ako prvé spravím placky :-)
sara8
@evusik , Tvoje placky sú skvelé. Pridala som na kolieska pokrájanú mladú cibuľku aj s vňaťou a chilli. Balada.
evusik
@sara8 ďakujem, u nás sú na rade zajtra, priniesli sme si zo záhrady cukety a už sa teším na placky :-)
frezia68
Dnes sú na raňajky,lebo chlieb sa minul a rúru nezapínam,veď horúco,nie?Len cesnaku som neodolala....cukety rastú,ako divé.Dajú sa namraziť,ako tekvica?Nechám narásť...máš skúsenosť?Ďakujem a pekný deň!
evusik
@frezia68 tak ja som tohto roku bez cukety, bez hokaida skrátka bez tekvice... všetko nám požrali slimáky, nasadila som druhý krát a zo všetkého mi zostali dva korene hokaida ale asi z neho nič nebude... a priznám sa, že som z toho celkom nešťastná... a potom ti niekto povie - ty bývaš na dedine, ty sa máš, ty si dopestuješ... no akurát som vyhodila peniaze do luftu, narobila sa a nič z toho... ale aj o tom je záhrada :)
čo sa týka mrazenia ja som mrazila aj maslovú tekvicu aj cuketu, ale skôr také polotovary, Hokaidové pyré na polievku, cuketu nakrájanú pod mäso a tak, ale placky som z takej mrazenej neskúšala... možno niekto má skúsenosť a napíše, alebo budeš musieť experimentovať :) tak nech sa ti darí
luss44
@frezia68 , ja som zvykla mraziť tekvicu aj cuketu nahrubo nastrúhanú do kelímkov, cuketa je vodnatejšia pustila viac šťavy pri rozmrazovaní ale placky som z nej robila ako z čerstvej, z tekvice omáčku. Toho roku som na tom podobne ako @evusik , nikdy sme slimáky nemali ale tento rok mi požrali veľa, okolo fazule som po 3.podsádzaní narobila ohrady z plast.fliaš, cukety, uhorky sú bieda, prvý raz som skúsila mangold, no ostali 3 rastlinky... Akurát paradajok mám dosť, asi im nechutia :)
frezia68
@evusik a @luss44 : ďakujem :-) a tiež som sadila 2X,ešte aj redkvičky požraté a ani som neochutnala.Aj fazuľku požrali,ale 3 cukety som zachránila a tie sú štedré a rastú rýchlo :-).
1x luss44
babidka
Cukiny mozes mrazit v akejkolvek podobe tak isto ako tekvicu . Najlepsie je postruhat na hrubsom struhadle ako radi @luss / ak je vacsia, tak vybrat stred s jadierkami/ a ihned naporcovat do sackov a zamrazit .Alebo na kocky , kolieska , hranolky-akokolvek. Ak chces na placky , postruhaj na jemnejsom struhadle a tiez ihned zamrazit . Pri rozmrazovani pusti vodu , tu pri plackach nepotrebujes tak ju vylejes .Ale ak chces na privarok /v zime mi chuti este viac ako v lete/ , tak netreba rozmrazovat ale dat hned zmrazene na cibulku a pomalicky nechat rozmrazit a hotovo .@evusik , viem ako ti je asi luto za tymi obzratymi tekvicami - ja som pred par rokmi nasadila rozne druhy tekvic a cukin popri sebe a tak sa prepelili .Nedala sa zjest ani jedna - vznikol akysi nepodarok ktory nemal chut ani vzhlad a nechcela ich dokonca ani hydina . A z tekvic a cukin sa da urobit tolko krasnych a chutnych receptov....
evusik
@babidka aj keď toho roku nemám, dostala som od svatky plnú tašku a už mám aj zamrazené, aj prívarok, aj placky, aj koláč som robila... a s tým prívarkom máš 100% pravdu, v lete muž frfle keď je toho moc ale v zime si pochutíme a tiež robím tak ako ty, zamrazené kocky dávam rovno do kastróla a obed je raz dva hotový...
denichef
Ďakujeme za recept :) chutil babke @violeta aj bábätku. Použila som staršiu cuketu bez vnútornej časti a pridala som aj ovsené vločky. Mňamka
micinko
@evanaaa (30.6.2010 21:53)

Chcem sa opytat na to mrazenie tych placiek .... urobim cesto, placku na foliu a zamrazim ? Dakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia