Cuketové lečo

sonulienka - fotkasonulienka, 26. augusta 2014

Dnes som vyskúšala ďalší výborný recept, tak Vám ho posúvam ak máte radi cuketu.

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks stredne veľká
4 ks
1 ks
5 strúčikov
1 ks
1 ks
10-20 dkg asi (alebo slaninka)




Postup

  1. 1

    Na olej si dáme speniť cibuľku, pridáme cesnak. Keď je podusené pridáme na kocky nakrájanú cuketu, paradajky, chilli osolíme, okoreníme a necháme dusiť. Potom pridáme na tenké kolieska nakrájanú klobásku a na kocky nakrájanú v mojom prípade šunku.

    Cuketové lečo - obrázok 1
  2. 2

    Dusíme ešte asi 10-15 minút a máme lečo hotové Nakrájame si chlebík a môžeme papať. Prajem dobru chuť je to výborné a rýchle či už na obed kto nie je náročný alebo na večeru. Je to aj preto výborné a ľahké lebo sa tam nedávajú vajíčka.
    Ešte jeden pohľad.

    Cuketové lečo - obrázok 2

Diskusia k receptu

marta09
skutočne je výborné, už som ho robila, nám chutí aj s vajíčkom, no už je to menej diétne
boxik
Dobré a chutné jedlo, ale názov lečo by som používal opatrne pretože tradícia hovorí o leče ako o jedle z paradajok, papriky a cibule.
sonulienka
A ešte čosi: cibuľa je tam, paradajky sú tam a chlli paprička tiež. A na miesto vajíčka je cuketa. Tak si myslím, že až tak ďaleko to od leča nemá. A ten kto nemôže vajíčka si myslím, že to uvíta.
boxik
Dúfam že si to napísala ako vtip, tá jedna čili paprička situáciu nezachráni a lečo z toho neurobí a tí čo nemôžu vajíčka si určite zgustnú na šunke a klobáse
gubics
Výborný recept, idem ho vyskúšať, aj ho vytlačím pre suseda, ktorý má ťažko postihnutého syna, a občas aj pre neho donesiem zeleninu zo záhrady, lebo záhradu nemá a z dôchodku si veľa nemôže dovoliť. A mne sa urodí veľa, tak sa vždy z toho množstva ujde aj pre nich.
1x domino
sonulienka
@gubics budem rada keď bude chutiť si dobý človek keď pomáhaš aj susedovcom, nie všetci čo majú viac sa vedia podeliť. Vážim si Ťa.
sonulienka
Však aj ja hovorím @terinka55 nech sa to volá ako chce ale je to výborné. Keď sú výhrady, že lečo to nie je. Mne to nevadí.
gubics
@sonulienka , ostatným susedom nepomáham, majú svoje záhradky a nepotrebujú moju pomoc, ale tento už 44 rokov opatruje svojho bezvládneho syna, nikdy som ho ani nevidela, lebo už ho nevládze preložiť na invalidný vozík, aby ho vyniesol von na vzduch. Finančne tiež neviem pomôcť, lebo sama mám dôchodok hlboko pod úrovňou štátom určenou hranicou chudoby čo je 346 €. Pánboch mi ale dopraje aspoň úrodu, tak s tým sa môžem podeliť. V tejto slovenskej džamahírii sa majú dobre len cigáni, ktorí nikdy v živote nepracovali a my všetci ich živíme.
lianka
@sonulienka , je to veľmi dobré jedlo, ja to tiež cez leto často robím, je to výborné aj na studeno a nemusí byť ani klobása v tom, dietne najmä pre tých čo trpia zažívacími problémami.
sonulienka
@lianka ďakujem je dobré aj bez klobásky, ani u nás ju vždy nedávam tiež máme tak trochu problémy ja už síce žlčník nemám ale výhra to nie je a manžel tiež veľmi nemusí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia