Cuketové langoše fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 9. júla 2018

Náš dnešný obed.

20 minút
príprava

Suroviny

1000 g
500 g
400 g
200 ml
30 g
1 ČL
1 ČL
1,5 ČL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Múku môžete použiť akú chcete - špaldovú alebo akú používate a taktiež môžete urobiť len polovičnú dávku.

    Cuketové langoše (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Urobíme si kvások a medzitým si očistíme cuketu a nastrúhame na jemno. Necháme ju na sitku vypotiť. Keď máme kvások hotový, primiešame preosiatu múku zmiešanú so sódou a soľou. Cukor si dáme do kvásku. Pridáme ku kvásku múku, jogurt, mlieko a vyžmýkanú cuketu a dobre vypracujeme cesto. Za mňa to vypracoval robot. Cesto je vypracované, necháme ho asi hodinu nakysnúť.

    Cuketové langoše (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto nakysnuté.

    Cuketové langoše (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z cesta si odtrhávame kúsky a vytvárame langoše, ktoré vyprážame na panvici. No a tu už máme hotovo.

    Cuketové langoše (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na langoš si môžete dať podľa vlastnej chuti čo chcete.

    Cuketové langoše (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Tak skúste, sú výborné, odporúčam. Cesto mi ešte ostalo, dala som ho do chladničky a zajtra budem pokračovať. Dnes som urobila asi 9 langošov.

    Cuketové langoše (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

haji
Hmm, to musí být veliká dobrota! Jak vidno, cuketa se vloudí kamkoliv, ráda bych ochutnala maličičký kousíček. Krásná fota, recept je nárazmný. Jen se zeptám, jaký tuk máš na té panvici? Díky za další letní variaci na téma cuketa vždy a všude. Hezký večer, milá @Sonulienka !
evelynba
No super, tak teda všeličo som už s cuketou videla aj skúšala, ale toto by ma nenapadlo. Vyzerajú fantasticky, hneď by som si dala. Ukladám a ďakujem za recept. Zíde sa, lebo som úplný blázon, keď vidím cuketu, vždy musím kúpiť.
sonulienka
@Evelynba veď aj ja som na tom podobne tiež si kupujem cuketu a ešte mám pár receptov tak keď kúpim pridám ďalší recept. Ďakujem za komentík a vyskúšaj a daj vedieť ako chutili.
drajan
Som fanynka cukety.... robievam kadečo, aj osúchy, cuketový slaný koláč...ale langoše? to by ma vôbec nenapadlo. ĎAKUJEM za skvelú inšpiráciu!
farbuska
Tvoje langoše vyzerajú veľmi lákavo - tiež rada vyskúšam. Aspoň budú trocha odľahčené a bude ma menej hrýzť svedomie pri ich konzumácii (?). Vďaka za tento recept.
sonulienka
Dievčence vyskúšajte nám chutili. A nechala som si trochu cesta dala do chladničky a vyskúšam či budú dobré naschvál som si urobila z 1 kg múky aby som vedela či môže cesto ísť do chladničky ako sa zachová. Dám vedieť keď vyskúšam.
Ďakujem za komentíky.
anina6
Super recept urcite skusim.cukety mam neurekom pozehnane.tie langose sonulienka vyzeraju paradne.
garanco
Moja mama robila langoše s varenými, prelisovanými zemiakmi, boli tiež veľmi chutné. Tá cuketa ich asi nahradí, urobím podľla Teba, keď dorastie (cuketa) v záhrade. Už sa teším na ne!
sonulienka
Všetkým Vám srdečne ďakujem za komentíky.
Vyskúšajte určite Vám budú chutiť.
sonulienka
Sľúbila som, že dám vedieť aké bolo cesto na druhý deň z chladničky. Bolo výborné aj langoše boli výborné. A dnes prišli vnučky a rozkázali si nemala som jogurt dala som namiesto neho pochúťkovú kyslú smotanu a ešte sa mi lepšie páčilo cesto ako s jogurtom. Tak ak nebudete mať jogurt kľudne môžete nahradiť kyslou smotanou.
1x haji
eruska25
Keď som tu uvidela tento recept, hneď mi bolo jasné, že tieto langoše urobím. Dnes bol ten deň D. Langoše boli VÝBORNÉ, boli k obedu, už ma manžel požiadal, že ich chce aj na večeru. S radosťou. Ďakujem za fajn recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia