Obaľované cuketové kolieska

Cuketové kolieska v chrumkavom cestíčku (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Toto je môj tohtoročný najobľúbenejší recept z cukety.

15 minút
príprava
15 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Mladú, tenkú cuketu umyjeme a nakrájajme na približne 1cm kúsky. Osolíme a hneď ju obaľujeme. Nachystáme si 3 misky. Do jednej dáme hladkú múku. V druhej zmiešame vajíčko, kyslú smotanu alebo jogurt, soľ, mleté čierne korenie, drvenú rascu. A v tretej zmiešame strúhanku a nastrúhaný syr.
  2. Cuketové kolieska obaľujeme v múke, vo vajíčku a nakoniec v strúhanke zo syrom. Je to také patlámo, ale čím viac toho na kolieska napatláte, tým lepšie.
  3. Obalené kolieska ukladáme na plech na pečiaci papier. Ak chcete, môžete kolieska trochu pokvapkať olejom, ale nie je to nutné.
  4. Pečieme vo vyhriatej rúry na 200 °C asi 15-20 minút.
  5. Podávame ihneď ešte horúce najlepšie s cesnakovým dresingom alebo tatarskou omáčkou. Cesnakový dresing - kyslá smotana, soľ, mleté čierne korenie a veľa pretlačeného cesnaku. Ale kľudne môžete podávať aj ako hlavné jedlo s varenými zemiakmi.