Cuketová polievka

mardo - fotkamardo, 27. septembra 2014
Cuketová polievka
Foto: mardo

Hladal som fajn recept a tato polievka je mixom vsetkych co som videl. Tie kombinacie mi tak k sebe pasovali. Mozem povedat ze uspesne, Zobraziť celý popisHladal som fajn recept a tato polievka je mixom vsetkych co som videl. Tie kombinacie mi tak k sebe pasovali. Mozem povedat ze uspesne, chutila a urcite sa k nej vratim.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 ks
1 ks biela časť
3 strúčiky
7 ks
1 ks čerstvá
 čerstvo mleté
1 ks
1,3 l na podliatie




Postup

  1. 1

    Zacneme krajanim a cistenim. Nebude toho vela, cibula, por, cesnak, to je zlozenie na zaklad nasej polievky. Nakrajame a osmahneme na masle, nie zprudka, pekne pomaly, nech nam cesnak nezhorkne. Pocas si pripravime cuketu, z jednej si odkrojime polovicu zelenej supky, pokrajame na juliany, polozime na tanier a posolime. Efekt toho je ze zmakne a mozme ju pouzit nakoniec na funkcnu dekoraciu. Bude fajn, al dente! Ked bude cibulka hotova pridame pekne nakrajanu cuketu. Premiesame, osolime a okorenime. Restujeme povedzme pat minut. Zalejeme vyvarom tak aby bolo vsetko zakryte a varime 15 minut.

    Cuketová polievka - obrázok 1
  2. 2

    Pokial sa nam polievka vari, pripravime si paradajky, na olivovom oleji si osmahneme nadrobno nasekany cesnak, pridame na pol nakrajane paradajky a sprudka osmahneme, posolime, korenime a pokvapkame citronovou stavou. Odstavime z ohna a nechame vedla sporaka. Polievka sa uz pomaly dokoncuje, jedine co ostava je pridanie cerstvej bazalky, teda listkov, ja som dal za plnu hrst, nic sa nestane ked date aj viac. Poriadne zmixujeme mixerom na krem. Pokial treba, pridajte vyvar, hustotu si urcujete sami. Okostujeme, pokial treba dosolime a dokorenime. Nalozime na tanier, pridame juliany, paradajky, hobliny parmazanu, pokvapkame stavou z citrona, zakvapkame olivovym olejom a mozme podavat. Verte, krasna harmonia chuti, s kazdou lyzickou ina. Prajem Vam dobru chut!

    Cuketová polievka - obrázok 2

Diskusia k receptu

kukulienka71
zase prilákala moju pozornosť krásna fotka! chválim aj polievku, dávaš vyniknúť chuti samotnej zeleniny, veľmi sa mi to páči. Si expert na polievky;-) 5*, KK
1x mardo
frezia
Aj ked kremove polievky nemam rada, musim ta pochvalit. Krasna prezentacia jedla a pekne vypracovany recept.
1x mardo
mardo
Dakujem, budem vdacny za odozvu ked ju uvarite!
alena45
ja tiež krémové nemusím, ale tie paradajky to vyrovnajú. Normálne tú chuť citim !
1x mardo
mardo
Ej, veru vyskusaj!!! A daj mi vediet.
4ica
tie tvoje fotky mozu ist do casopisu..nadherne. Citit z nich teplo domova :-) a polievocku - tuto verziu vyskusam
1x mardo
mardo
Dakujem, som rad za taketo povzbucujuce komenty!
mardo
Tak to daj vediet ako chutila. Budem rad.