Cuketová omáčka k cestovinovému šalátu

hammam - bez fotkyhammam, 17. decembra 2014

Môj drahý ľúbi cestovinový šalát so zeleninkou a kúskom mäska, ale vždy mu bol suchý a majonézu, ani kyslú smotanu, či olivový olej do Zobraziť celý popisMôj drahý ľúbi cestovinový šalát so zeleninkou a kúskom mäska, ale vždy mu bol suchý a majonézu, ani kyslú smotanu, či olivový olej do toho nechcel. Majonéza ťažká, smotana príliš kyslá a olivový olej tam vraj ani necítil. Tak som špekulovala a vymyslela vlastnú omáčku ... cuketovú. Cuketa má dosť neutrálnu chuť a celkom dobre zahustí.

3
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 ks
3 - 4 strúčiky
 (alebo slnečnicový)
200 - 250 ml
1/2 čl
1 čl




Postup

  1. 1

    Na oleji si vo väčšom hrnci (môže byť aj panvica, ale aby sa dala prikryť) osmahneme nakrájanú cibuľu, zakrátko pridáme pretlačený cesnak, čierne korenie, vegetu a na kolieska nakrájanú, očistenú cuketu. Podusíme.

  2. 2

    Po pár minútach (10 minút) prilejeme mlieko, necháme prevariť a odstavíme.

  3. 3

    Keď hrniec trochu vychladne všetko v ňom spolu vymixujeme ponorným mixérom (ak sme varili na panvici, prelejeme do vysokej nádoby a tak mixujeme). A hotovo. Ak chceme teplý cestovinový šalát, uvarené cestoviny vmiešame do teplej omáčky a pridáme obľúbené ingrediencie (u nás sú to sterilizovaná kukurica, čerstvé paradajky a paprika a orestované kuracie prsia na kocky), a ak chceme šalát studený necháme ho vychladnúť, prípadne zasterilizujeme a necháme na inokedy.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia