Cuketová nátierka

Cuketová nátierka
marianna76Marianna76, recept pridal: 29. septembra 2012 5:06Ďalšie jeho recepty

Suroviny

3
porcie
33
minút
príprava
3
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Cuketu nastrúhať na malom struháku do síkta, posoliť, nechať aj pol hodinu, aby pustila šťavu. Prepláchnuť a vymačkať šťavu.
Cuketová nátierka - obrázok 1

2

Opražiť na oleji cesnak, aby nezhnedol, aj čili môže byť.
Cuketová nátierka - obrázok 2

3

pridať cuketu a opekať asi 3 minutky.
Cuketová nátierka - obrázok 3

4

premiešavať
Cuketová nátierka - obrázok 4

5

preložiť na tanier alebo do misy, pridať syr
Cuketová nátierka - obrázok 5

6

smotanu
Cuketová nátierka - obrázok 6

7

Dobre premiešať a dochutiť. Je dobré nechať v chladničke aj 20 minút vychladiť.
Cuketová nátierka - obrázok 7



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 5 ľudí (4,2 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • lusinkab, 29. septembra 2012 o 08:09
    vsetko okrem smotany mam doma :-( ale tak ci tak mi treba ist do obchodu kupit nieco tak si prihodim do kosika aj smotanu :-) Planovala som robit nejaku natierku do zajtrajsich vyletnych sendvicov a tento receptik bude priam bozska kombinacia :-) dakujem veeeeeeelmi si ma potesila s tymto receptikom


  • marianna76, 29. septembra 2012 o 08:15
    @lusinkab som rada.... cesnaku môžeš podľa chuti


  • lusinkab, 29. septembra 2012 o 08:17
    dakujem my mame velmi radi cesnak,takze s tym ja nikdy nesetrim :-) este sa chcem spytat mozem ju urobit aj dnes a pouzit az zajtra?


  • michsamant, 29. septembra 2012 o 08:26
    Paci sa mi, ukladam si.


  • izabella929, 29. septembra 2012 o 09:13
    máme ju dnes na raňajky,-) je výborná....


  • marianna76, 29. septembra 2012 o 09:21
    @lusinkab ano, a keď jej budeš mať dosť, dá sa aj zriediť a na cestoviny použiť...
    @michsamant Miška, ďakujem... to od teba - ako pochvala je fajn,dík
    @izabella929 Izka, aj nám tak dobre chutí, dnes sme mali tekvicovo drožďovú s vajíčkami...


  • stacy77777, 29. septembra 2012 o 12:32
    aj mne sa páči,vyskúšam, ďakujem


  • lusinkab, 29. septembra 2012 o 13:33
    @marianna76 tak tato natierka je jednoducho uzasna,mala som v plane ju pouzit na zajtra ale s priatelom sme si ju dali,ze na ochutnavku :-) na veceru a nevedeli sme sa jej dojest takze ju mozem zacat robit znova :-) ale uz je zaradena do nasho pravidelneho jedalnicka :-) je proste lahka,osviezujuca a vynikajuca :-) este raz dakujem za super receptik :-)


  • ebaka, 29. septembra 2012 o 13:39
    cuketku,cesnak a ost.ingrediencie mám,tak hor sa do práce,....receptík vyzerá,že chutiť bude všetkým....dik,pekný deň


  • marianna76, 29. septembra 2012 o 15:12
    @lusinkab to ma teší, som rada, že som pomohla... ďakujem


  • afataga, 29. septembra 2012 o 16:41
    to moze byt dobre, pripomina mi to natierku, co robievam aj ja, len bez cukety a teda za surova a davam aj biele korenie, tuto tvoju isto vyskusam


  • maca7, 29. septembra 2012 o 18:37
    tento receptík ma veľmi potešil, chcela som vyskúšať niečo nové z cukiny, pretože vždy ju buď vysmažím v trojobale alebo zapečiem a toto vyzerá lákavo, takže ráno bude cukinová nátierka:)


  • salinka, 29. septembra 2012 o 22:20
    Všetko samé dobrotky, tá pomazánka musí byť na 1+.


  • klaura, 1. októbra 2012 o 01:05
    tiež ju vyskúšam ... :)


  • goe, 1. októbra 2012 o 15:52
    Cukinu mám veľmi rada. U mňa je v chladničke skoro stále. Ja ju robím najčastejšie len tak jednoducho - cukinu nakrájam na koliečka a prstom natriem trocha vegety a opečiem na oleji aj so šupkou. Prípadne takto opečené koliečka cukety opäť dám na panvicu a zalejem nerozmiešaným vajíčkom. Tento tvoj recept určite vyskúšam Vďaka.


  • zenfira, 5. októbra 2012 o 15:39
    Pomazanka je vynikajuca, mnami, dakujem za fantasticky a jednoduchy receptik, ktory nam rozsiril nas pomazankovy repertoar. Akurat ma jednu "chybu" - ze jej je malo! :-)))


  • therezine, 27. januára 2013 o 23:56
    to vyzerá super :) určite vyskúšam..KK


  • mariana33, 16. apríla 2013 o 20:32
    už sa ukladá ....cuketu zbožňujem:o)


  • sylvi7, 5. augusta 2014 o 17:11
    vyskúšala som a chutila nám :) cuketa sa da urobit na rozne sposoby a tato natierka je tiez vyborna :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Zaváram, zaváraš, zavárame. Na slano a nakyslo.
Každý z nás ocení prísun rozmanitej zeleniny aj v zimnom období. Prečítajte si o zásadách a spôsoboch jej konzervovania.

Orechovo-chrenová nátierka
Po rokoch moravské vinárky opäť ožili. Pod taktovkou Evy Kloudovej vydali nedávno voľné pokračovanie Kuchařky moravských vinařek.

Jesenná chrípka nechutí naozaj nikomu
- Inzercia -
Prichádza jeseň a s ňou aj zvýšená záťaž na váš organizmus. Pripravte sa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 38/2014: Pivová kuchárka Pivová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 19. septembra v denníku Pravda.


TOPlist