Cuketová nátierka alebo aj omáčka

tiziana - fotkatiziana, 17. augusta 2012
Cuketová nátierka alebo aj omáčka
Foto: tiziana

Niečo do komôrky na zimu...dobre padne, keď máme po čom siahnuť :)

30 minút
príprava
30+20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg pomletá
6 ks
6 strúčikov
6 PL
1 PL
1 PL (možno vynechať)
4 ks veľké




Postup

  1. 1

    Pomlela som cibuľu (alebo nakrájať nadrobno), potom cuketu s cesnakom. Rajčiaky som zbavila šupky a nakrájala nadrobno. Na oleji speníme cibuľku, potom pridáme cuketu s cesnakom a rad radom všetky ostatné suroviny, kečup podľa chuti. Dusíme asi 30 minút. Naplníme poháre a sterilizujeme asi 20 minút. Toto je univerzálna omáčka, ktorú možno použiť nielen na hrianku, opečenú bagetku, ale aj pod mäsko, či na cestovinu. Ak chcete, môžete ju obohatiť aj paprikou, či dochutiť bobkovým listom, mletým korením, chilli korením, bylinkami a pod. A ešte jedna fotečka z varenia zmesi :D

    Cuketová nátierka alebo aj omáčka - obrázok 1

Diskusia k receptu

mijaita
Ono to nevypada na prvni pohled, ale je to naprosto fantasticke. Jeste mam nekde usmudlany papirek, asi 20 let stary, na kterem je tenhle recept. Diky za pripomenuti , to se ti povedlo a vsem to muzu jen doporucit!!
mijaita
Jeste poznamka - cuketu jsem nemlela, ale do mekka uvarila a pak stouchadlem na brambory rozmackala, kousky jsou v te pomazance moc dobre.
marikafil
mňa by zaujímalo, načo sa tam dáva ten kečup...lebo keď nie je nutný, tak by som to urobila:-)
ancicka
vyzerá to dobré,ale ja by miesto kečupu dala viac paradajok,lebo ich mám dosť.kk
tiziana
@mijaita rado sa stalo :)
@elantra vyšlo mi 6 pohárov takých ako vidíš na obrázku, ak máš viac surovín k dispozícii urob aj z dvoch dávok, už keď sa s tým človek baví, nech je z toho vyšší osoh, ja teraz čakám, kým mi narastú cukety, lebo tento rok je to s nimi biedne :D, prajem veľa elánu pri práci!
@marikafil kečup dochucuje omáčku, ale môžeš ho kľudne vynechať, každý má iné chuťové bunky, treba len skúšať a ochutnávať :D
@ancicka ďakujem, keď dáš viac paradajok, určite tomu neublížiš :D ja som teraz robila z rajčiniek šťavu a je fantastická!
všetkým prajem úspešný výsledok a keď chcete, ozvite sa, ako sa vám vydarila, budem sa tešiť na správy od vás :)
fialka49
Ja som robila túto pomazánku tento rok už zo 4 dávok a verím, že to nebolo naposledy.
Suseda rozdáva cukety, lebo nevie čo s nimi a keď som jej doniesla z práve pripravenej nátierky, so synom zhodne povedali, že oni veru nemusia žiadne takéto zeleninové nátierky. Napriek tomu som im prinesenú nátierku nechala a po okošotovaní si prišla pýtať recept, že si chce kúpiť potrebné suroviny, lebo "no nebola som doteraz vinovatá?".
Milé varecháčky, to je vari najlepšie odporúčanie tohto receptu.
Miesto paradajok a kečupu na uvedené množstvo cukety v tomto recepte (1,5 kg cukety) som dala 2 malé rajčinové pretlaky.
ebaka
vyskúšam,pripomína mi to straáááášne starý rcp....dík za pripomenutie
ebaka
vyskúšané,super,poháriky už plním.Pekný deň.
mijaita
@marikafil kecup ma hodne dobrou, specifickou vuni a chut a doda tomu smrnc ! Kup v Lidlu kecup MIKADO a uvidis jak to bude dobre! Litovat fakt nebudes.
vodnicka
dnes sa chystam na tuto dobrotu :) obzeram ju uz dost dlho..a bojim sa ci ju nezjem este pred nalozenim do poharov :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia