Cuketová lodička s plnkou ratatouille

Radoslav Pádej
šéfkuchár hotela Turiec v Martine, 3. júla 2011
Cuketová lodička s plnkou ratatouille
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

500 g
250 g
800 g
200 g
2 ks
100 g
100 ml
100 ml
250 g
20 g
20 g
20 g
20 g




Postup

  1. 1

    Cuketu očistíme, prekrojíme na polovičku a vydlabeme vnútro. Povaríme v osolenej vode asi 5 minút. Na panvici si urestujeme na drobné kocky nakrájanú zeleninu, pridáme soľ, korenie a nakoniec drvené paradajky a bazalku.

  2. 2

    Uvarenú cuketu naplníme touto zmesou a posypeme nastrúhaným údeným syrom, zapekáme v rúre 5 minút na 200 stupňov.

  3. 3

    Nakrájame zemiaky na drobné kúsky a dáme variť so soľou domäkka. Vodu zlejeme a vyšľaháme hustú kašu, ktorú riedime s prevareným mliekom s maslom. Nakoniec do vyšľahanej kaše pridáme najemno natrhaný koriander a premiešame.

  4. 4

    Omáčka: Pripravuje sa nad parou; do misky dáme žĺtky a šľaháme do zhustnutia, po malých množstvách pridávame rozpustené maslo a trocha bieleho vína. Dochutíme soľou a bielym korením.

Diskusia k receptu

maartina
spravené, zjedené, mňam !! ...veľmi sme si pochutili ...mali sme fajnový obedík :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia