Cuketová baba
Cuketová baba, ktorú milujú aj mäsožravci (fotorecept)
Autor receptu: arachnea
Je sezóna cukiet a mne sa ich tento rok urodilo požehnane.
Cuketu som už robila na viacero spôsobov: placky, v cestíčku, cesnakové cuketové špagety...
No sestra Gabika mi pred pár dňami dala recept na cuketovú babu....a odvtedy som ju robila už tri krát. Je fakt dobrá, chutí aj manželovi. A to je fakt mäsožravec.
8 porcií |
20 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Zo záhrady (alebo obchodu) si prinesieme cuketu.
- Podľa zoznamu surovín si ich nachystáme.
- Na veľkom strúhadle si nastrúhame do veľkej misy celú cuketu. Aj s vnútrom a šupkou.
- Pridáme nastrúhaný syr, ...
- ... nakrájané údeniny - čo chladnička dá alebo čo máte radi :-)
- Ďalej pridáme nasekané bylinky - ja som dala majoránku, oregano, petržlen, rozmarín.
Rozbijeme dve vajíčka a rozpučíme cesnak.
- Vsypeme strúhanku a pridáme kypriaci prášok, trošku soli a korenia. Nezabudnite, že údeniny a syr sú dosť slané, takže so soľou opatrne.
- Rozmiešame a naložíme do vyššieho plechu, ktorý sme si predtým vymastili olejom a vysypali troškou strúhanky.
- Asi takto :-)
- Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote asi 180 stupňov pol hodinu. Ale pre istotu aj kontrolujeme, či je krásne upečená.
A tu ju máme, krásavicu.
Škoda, že sa nedá nafotiť aj vôňa, lebo vonia nádherne.
Dobrú chuť!