Cuketová baba

Cuketová baba, ktorú milujú aj mäsožravci (fotorecept)

Autor receptu: arachnea

Je sezóna cukiet a mne sa ich tento rok urodilo požehnane. Cuketu som už robila na viacero spôsobov: placky, v cestíčku, cesnakové cuketové špagety... No sestra Gabika mi pred pár dňami dala recept na cuketovú babu....a odvtedy som ju robila už tri krát. Je fakt dobrá, chutí aj manželovi. A to je fakt mäsožravec.

8
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zo záhrady (alebo obchodu) si prinesieme cuketu.
  2. Podľa zoznamu surovín si ich nachystáme.
  3. Na veľkom strúhadle si nastrúhame do veľkej misy celú cuketu. Aj s vnútrom a šupkou.
  4. Pridáme nastrúhaný syr, ...
  5. ... nakrájané údeniny - čo chladnička dá alebo čo máte radi :-)
  6. Ďalej pridáme nasekané bylinky - ja som dala majoránku, oregano, petržlen, rozmarín. Rozbijeme dve vajíčka a rozpučíme cesnak.
  7. Vsypeme strúhanku a pridáme kypriaci prášok, trošku soli a korenia. Nezabudnite, že údeniny a syr sú dosť slané, takže so soľou opatrne.
  8. Rozmiešame a naložíme do vyššieho plechu, ktorý sme si predtým vymastili olejom a vysypali troškou strúhanky.
  9. Asi takto :-)
  10. Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote asi 180 stupňov pol hodinu. Ale pre istotu aj kontrolujeme, či je krásne upečená. A tu ju máme, krásavicu. Škoda, že sa nedá nafotiť aj vôňa, lebo vonia nádherne. Dobrú chuť!