Plnená cuketa

Cuketa plnená pohánkovým rizotom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava

Postup

  1. Cuketu umyjeme a nakrájame na pníky, ktoré vydlabeme.
  2. Plnka: Pohánku opláchneme vlažnou vodou, uvaríme domäkka v osolenej vode a scedíme. Na olivovom oleji restujeme nadrobno nakrájaný cesnak a cibuľu, pridáme na drobné kocky pokrájanú mrkvu a odrezky z cukety, krátko podusíme a pridáme uvarenú pohánku, dochutíme soľou a čiernym korením.
  3. Omáčka: Nakrojené paradajky obvaríme vo vriacej vode. Po ochladení ich ošúpeme a nakrájame nadrobno. Na olivovom oleji restujeme nadrobno nakrájaný cesnak a cibuľu, pridáme paradajky, soľ a dusíme 10 minút.
  4. Pesto: Bazalku, olivový olej, syr Grana Padano a opečené píniové oriešky rozmixujeme na pastu.
  5. Pripravenú cuketu pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Pečieme v rúre pri 160 °C 10 minút. Po upečení plníme teplou pohánkovou zmesou. Podávame s pestom, paradajkovou omáčkou, umytým baby špenátom, opečenými cherry paradajkami a kozím syrom.