Čučoriedky pod snehom fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 26. júla 2014

Nádielku čerstvých čučoriedok bolo treba spracovať a ušlo sa aj na koláč, tie z hôr sú kyselé , ale veselé :) Po druhej skúsenosti Zobraziť celý popisNádielku čerstvých čučoriedok bolo treba spracovať a ušlo sa aj na koláč, tie z hôr sú kyselé , ale veselé :) Po druhej skúsenosti s týmto koláčom, upravujem vlastný recept, ak by ho niekto skúšal, aby si naozaj aj pochutnal. Prvý krát som nepredpiekla korpus, druhý krát áno a koláč nám chutil viac.

8
porcií
30 minút
príprava
35 minút
na 180  °C

Suroviny

230 g
1 ks
100 g
130 g
1 ks
Plnka:
250 g
200 g
4 lyžice
70 g
2 ks
2-3 lyžice
3 ks
Sneh na povrch:
3 ks
2 lyžice




Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín vymiesime cesto ako linecké a uložíme do chladu...

    Čučoriedky pod snehom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pokiaľ cesto odpočíva v chladničke tak si zmiešame suroviny na plnku, dobre prešľaháme a nachystáme si prebraté a osušené čučoriedky...

    Čučoriedky pod snehom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vychladené cesto vyvaľkáme a vložíme do okrúhlej formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Na vrch cesta dáme papier na pečenie a zaťažíme ho fazuľou, alebo keramickými guľkami na pečenie, vložíme do vyhriatej rúry a 8-10 minút pečieme. Papier aj s ťažítkom odstránime a nalejeme na cesto vymiešanú plnku.

    Čučoriedky pod snehom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    vložíme na 15 minút do vyhriatej rúry a medzi tým ako sa koláč pečie tak som podľa @olinecka urobila uhorkový šalát na zimu :-) pridala som feferóny a ubrala cukru...

    Čučoriedky pod snehom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Koláč sa predpiekol, vyberieme ho nakladieme naň čučoriedky a natrieme vyšľahaný sneh s cukrom a narobíme na ňom vlnky..

    Čučoriedky pod snehom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    znovu vložíme do rúry na 8-10 minút zapiecť, aby sneh jemne zhnedol... a trpezlivo počkáme pokým vychladne...to je časť kde som veľmi nedisciplinovaná a vždy to robím skôr, ako je treba...Ak máte radi sladké môžete cukru pridať, pokiaľ máte sladké čučoriedky tak Vám bude stačiť aj uvedené množstvo...dobrú chuť Vám.

    Čučoriedky pod snehom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

kukulienka71
@zuzanka1367 , krásna práca, aj koláčik, aj zaváranina:-) chuťovo veľmi podobný koláč som piekla pred pár dňami, len s minimom múky a bez masla, čučoriedky s tvarohom sú perfektná kombinácia. Máš všetky moje *:-)
zuzanka1367
@kukulienka71 ja som sa práve na tom zabávala, že nejak sa nám daria v tieto dni podobné veci variť (piecť) ty si klíčila ďatelinku...ja mungo fazuľky...aj koláčiky sú podobné...ďakujem tebe aj @askadaniela..
zuzanka1367
S vlastným dovolením si skritizujem vlastný recept :) Ak by ste oň náhodou v tomto množstve receptov zavadili, tak si najskôr korpus pre naplnením predpečte, zaťažený fazuľou, alebo keramickými guľkami na pečenie asi 10 minút a až potom postupujte ďalej podľa receptu. Cesto bude chrumkavé a pekne prepečené, kdežto v pôvodnom recepte bolo také mokrejšie, mazľavejšie, no čo aj na vlastných chybách sa učíme :)


elixir
@zuzanka keď poprosíš redakciu, recept Ti opäť uvoľnia na editáciu... vyzerá to fajne. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia