Čučoriedkový koláč

Mário Pakos a Peter Zembjak
z ORAVSKÉHO HÁJA Garden Hotel & Resort v Brezovici, 17. júna 2013
Čučoriedkový koláč
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 PL
6 ks
8 PL
1/2 bal.
 na vymastenie plechu




Postup

  1. 1

    Žĺtky vymiešame s cukrom a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Polovicu snehu zmiešame s múkou a práškom do pečiva. Premiešame so žĺtkami.

  2. 2

    Druhú polovicu snehu pridáme nakoniec, pričom zľahka cesto obraciame. Cesto rozotrieme na vymastený a vysypaný plech.

  3. 3

    Navrch poukladáme čučoriedky obalené v práškovom cukre a dáme upiecť. Po upečení posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

lucek82
obalte ich v hladkej muke garantujem ze ostanu hore. nie je v tom kolaci nejak vela vajec???




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia