Čučoriedkový koláč s mascarpone

europizza - fotkaeuropizza, 25. februára 2014
Čučoriedkový koláč s mascarpone
Foto: europizza

Na tento vynikajúci koláč budeme potrebovať okrem iného aj okrúhlu formu s priemerom 26 cm. Príprava je veľmi jednoduchá Zobraziť celý popis Na tento vynikajúci koláč budeme potrebovať okrem iného aj okrúhlu formu s priemerom 26 cm. Príprava je veľmi jednoduchá a rýchla. Ak nemáte čučoriedky, dá sa použiť aj iné ovocie (maliny, ríbezle...). Ja som nemala dosť čučoriedok, tak som použila aj jahody. :)

30-35 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
200 g (kto nemá, môže použiť obyčajnú polohrubú)
1 čl
100 g (+na vymastenie formy)
50 g
1 ks
Plnka:
z 1/2 ks
250 g
1 ks
40 g
1 bal.
300 g alebo mrazené




Postup

  1. 1

    Múku zmiešame s kypriacim práškom. Pridáme cukor, vajce a mäkké maslo. Vypracujeme hladké cesto.

  2. 2

    Formu na pečenie vymastíme maslom. Cesto preložíme do formy a rovnomerne ,,utlačíme" . Vytvoríme aj okraje (na výšku formy)

  3. 3

    Zmiešame mascarpone so šťavou z polovice citróna. Pridáme vajce, cukor a vanilkový cukor. Dobre premiešame. Zmes potom rovnomerne rozotrieme na pripravené cesto. Nakoniec posypeme koláč čučoriedkami.

  4. 4

    Dáme piecť do vyhriatej rúry na 190 stupňov a pečieme asi 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť a môžeme podávať.

Diskusia k receptu

eviana
Koláčik vyzerá krásne a vzhľadom na použité suroviny je isto skvelý. Škoda, že si ho nedala aj v reze, zaujímalo by ma, čo v ňom to mascarpone spravilo, ešte som totiž mascarpone nepiekla.
1x alda
eviana
@europizza , si zlatá, ďakujem... si teraz rezofila vo mne nad mieru uspokojila, vyzerá ešte úžasnejšie ako úžasne... toto ja budem veru musieť vyskúšať :)
lollyteska
Veľmi pekný, ale spýtam sa, nemôžem namiesto mascarpone použiť tvaroh ??? :P
marinka
na 100pro aj tvaroh moze byt, ja to tak robievam a je to super..mascarpone je super ale drahe..
inak krasny kolacik
laskocka
dnes som piekla, koláčik má veľký úspech, ďakujem za super recept :)



evanaaa
Koláčik je osviežujúci už len na pohľad, páči sa mi a ja s mascarpone. A pre tých, čo sa im zdá drahé - nie všade je tak, napríklad v Lídli až tak drahé nie je a tento ( či minulý?) týždeň mali 500g len za 1,99€. A akcie na 250 gramový bývajú tam tiež, no aj mimo nich je lacnejší ako inde - 1,49€ tuším. Raz za čas sa oplatí na takúto dobrotku obetovať, je to trochu iné ako s tvarohom.
lucy4190
včera som ho vyskúšala. s jahodami a ríbezľami. je vynikajúci :)
hviezdicka11
no tak nakoniec aj u nas sa zjedol do 2 hodin, takze som ho nemohla zobrat na vylet. nevadí, som rada, že chutil :) len trosku sa mi roztekala plnka... a premyslala som, ze ako by to chutilo s piskotovym cestom, lebo to mam radsej :) mozno niekedy vyskusam :)
maryvangogh
Dakujem za recept, je jednoduchy a prave ho peciem, len som bola v Bille a maskarpone som nezohnala, tak som tam pouzila makky tvaroh odtucneny, a kedze sa mi zdalo, ze ho 250 g bolo malo tak som dala 500 g, uvidim co z toho bude. Inak je to fakt rychly kolac.



jacase
Europizza famozny kolacik ktory u nas fici uz roky. Prave peciem podla tvojho receptu pre dnesnu navstevu. Ja som si ho mierne upravila, lebo mame v rodine dia a tomuto veru nikto neodola, tak …. A ze som ho uz naucila kade koho. Jednoduchy, rychly, mnaaaam. Dakujem velmi pekne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia