Čučoriedkový džem

Čučoriedkový džem
diabambulkaDiabambulka, recept pridal: 29. septembra 2012 21:29Ďalšie jeho recepty

Osvedčený receptík opäť našej milej babky :-))) A ten farebný úsmev po konzumáciíí je mňam...

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Cukor nasypeme na čučoriedky a necháme cez noc stáť. Na druhý deň čučoriedky prevaríme ( približne 3 minúty ) a necháme odokryté vychladnúť ( aby sa nám odparilo čo najviac prebytočnej tekutiny ). Vychladnuté druhý krát opäť prevaríme 3 minúty a necháme vychladnúť. Tretí krát prevarárame dlhšie, kým nemáme požadovanú hustotu džemu tzn. varíme kým sa nám netvorí v hrnci cestička :-) to je tá správna hustota... Hotový džem naplníme do fliaš a sterilizujeme 5-10 minút.
Čučoriedkový džem - obrázok 1

2

Na jeden kilogram čučoriedok dávam 250 g cukru :-)))

3

Dobrúúúú chuť :-)



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • ankha, 29. septembra 2012 o 21:48
    mnam :)


  • zolik, 29. septembra 2012 o 23:38
    Moj naj-najoblubenejsi dzem. Pred 10 rokmi som bola s mamou a synom tyzden na dovolenke na chate vo Vysnej Boci. Z toho sme sa 3 dni cucoriedkovali. Nebolo to v plane, len mama kupila od ciganov 3 kyble cerstvo nacesanych cucoriedok. Boze, kym sme ich ocitili.... a potom som v najblizsom meste zhanala zavaracie pohare (bola sezona, az vo 4 obchode som kupila 3-decovky) A potom sme po rajnickach miesali na cesticku.... Bol fantasticky a bordovo fialovi sme boli vsetci traja. Len ak si dobre spominam, my sme ho uz nesterilizovali.


  • izabella929, 30. septembra 2012 o 07:21
    môj veľmi obľúbený džem, asi preto, lebo nemám zdroj, ako sa k čučoriedkam dostať, lebo u nás nerastú...je to výborné a zdravé ovocie...máš ho krásny a vyzerá veľmi chutne.-)


  • sneica, 30. septembra 2012 o 08:15
    ten musi byt perfektny...normalne som v stave ist piect napr.lievance...:)


  • diabambulka, 30. septembra 2012 o 08:26
    :0)


  • rajnica, 30. septembra 2012 o 10:11
    zolicek, ešte mi tu chýba infomácia či v Zurichu včera pršalo.


  • babidka, 30. septembra 2012 o 11:44
    @rajnica ma zjavne dnes zasa inspiraciu "ako byt /akoze/vtipny"...
    Cucoriedkovy dzem varievam , akurat tam davam trosku viac cukru - asi 350g na kilo ovocia . Ale nabuduce skusim dojednej davky dat menej cukru - mozno bude este lepsi :-)


  • stacy77777, 30. septembra 2012 o 12:02
    pán RAJNICA si len pomýlil túto stránku s facebookom, tam je takých ako on dosť!!!! Teóriu ovládajú, len chudera prax im akosi uniká....


  • cica2, 6. októbra 2012 o 16:05
    @diabambulka rada ťa opäť vidím, už si mi chýbala!....výborný receptík, domáce sú naj :-)


  • yasemin, 14. mája 2013 o 13:21
    him este som doposial dzem nevarila aj ked ho mam velmi rada :) tak mi dufam odpustite tuto otazocku ale ... ako to chapat .. tzn. varime kym sa nam netvori v hrnci cesticka ? :)


  • tiginko, 14. mája 2013 o 13:47
    @yasemin odpoviem za autorku, hádam sa nenahnevá: prejdeš vareškou po dne hrnca a ak sa ti hneď džem nezleje dokopy, ale zostane po vareške "cestička" , tak je hotovo. Niektorí skúšajú tzv. lyžičkovým testom: za maličkú lyžičku dáš na malý tanierik, počkáš kým vychladne, tanierik nakloníš a keď džem zostal stuhnutý na mieste, tak je hotovo.


  • diabambulka, 14. mája 2013 o 13:54
    @tiginko tlieskam lepšie by som to nenapisala,presne aj lyzicku som chcela spomenúť,lebo aj tak to robievam,hlavne pri marhulovom dzemiku;0) pekný deň a @yasemin držím palceky verim ze bude perfektný.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist