Čučoriedkový džem

Čučoriedkový džem
diabambulkaDiabambulka, recept pridal: 29. septembra 2012 21:29Ďalšie jeho recepty

Osvedčený receptík opäť našej milej babky :-))) A ten farebný úsmev po konzumáciíí je mňam...

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Cukor nasypeme na čučoriedky a necháme cez noc stáť. Na druhý deň čučoriedky prevaríme ( približne 3 minúty ) a necháme odokryté vychladnúť ( aby sa nám odparilo čo najviac prebytočnej tekutiny ). Vychladnuté druhý krát opäť prevaríme 3 minúty a necháme vychladnúť. Tretí krát prevarárame dlhšie, kým nemáme požadovanú hustotu džemu tzn. varíme kým sa nám netvorí v hrnci cestička :-) to je tá správna hustota... Hotový džem naplníme do fliaš a sterilizujeme 5-10 minút.
Čučoriedkový džem - obrázok 1

2

Na jeden kilogram čučoriedok dávam 250 g cukru :-)))

3

Dobrúúúú chuť :-)



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • ankha, 29. septembra 2012 o 21:48
    mnam :)


  • zolik, 29. septembra 2012 o 23:38
    Moj naj-najoblubenejsi dzem. Pred 10 rokmi som bola s mamou a synom tyzden na dovolenke na chate vo Vysnej Boci. Z toho sme sa 3 dni cucoriedkovali. Nebolo to v plane, len mama kupila od ciganov 3 kyble cerstvo nacesanych cucoriedok. Boze, kym sme ich ocitili.... a potom som v najblizsom meste zhanala zavaracie pohare (bola sezona, az vo 4 obchode som kupila 3-decovky) A potom sme po rajnickach miesali na cesticku.... Bol fantasticky a bordovo fialovi sme boli vsetci traja. Len ak si dobre spominam, my sme ho uz nesterilizovali.


  • izabella929, 30. septembra 2012 o 07:21
    môj veľmi obľúbený džem, asi preto, lebo nemám zdroj, ako sa k čučoriedkam dostať, lebo u nás nerastú...je to výborné a zdravé ovocie...máš ho krásny a vyzerá veľmi chutne.-)


  • sneica, 30. septembra 2012 o 08:15
    ten musi byt perfektny...normalne som v stave ist piect napr.lievance...:)


  • diabambulka, 30. septembra 2012 o 08:26
    :0)


  • rajnica, 30. septembra 2012 o 10:11
    zolicek, ešte mi tu chýba infomácia či v Zurichu včera pršalo.


  • babidka, 30. septembra 2012 o 11:44
    @rajnica ma zjavne dnes zasa inspiraciu "ako byt /akoze/vtipny"...
    Cucoriedkovy dzem varievam , akurat tam davam trosku viac cukru - asi 350g na kilo ovocia . Ale nabuduce skusim dojednej davky dat menej cukru - mozno bude este lepsi :-)


  • stacy77777, 30. septembra 2012 o 12:02
    pán RAJNICA si len pomýlil túto stránku s facebookom, tam je takých ako on dosť!!!! Teóriu ovládajú, len chudera prax im akosi uniká....


  • cica2, 6. októbra 2012 o 16:05
    @diabambulka rada ťa opäť vidím, už si mi chýbala!....výborný receptík, domáce sú naj :-)


  • yasemin, 14. mája 2013 o 13:21
    him este som doposial dzem nevarila aj ked ho mam velmi rada :) tak mi dufam odpustite tuto otazocku ale ... ako to chapat .. tzn. varime kym sa nam netvori v hrnci cesticka ? :)


  • tiginko, 14. mája 2013 o 13:47
    @yasemin odpoviem za autorku, hádam sa nenahnevá: prejdeš vareškou po dne hrnca a ak sa ti hneď džem nezleje dokopy, ale zostane po vareške "cestička" , tak je hotovo. Niektorí skúšajú tzv. lyžičkovým testom: za maličkú lyžičku dáš na malý tanierik, počkáš kým vychladne, tanierik nakloníš a keď džem zostal stuhnutý na mieste, tak je hotovo.


  • diabambulka, 14. mája 2013 o 13:54
    @tiginko tlieskam lepšie by som to nenapisala,presne aj lyzicku som chcela spomenúť,lebo aj tak to robievam,hlavne pri marhulovom dzemiku;0) pekný deň a @yasemin držím palceky verim ze bude perfektný.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist