Čučoriedkový džem

diabambulka - fotkadiabambulka, 29. septembra 2012

Osvedčený receptík opäť našej milej babky :-))) A ten farebný úsmev po konzumáciíí je mňam...

Suroviny

2000 g
500 g




Postup

  1. 1

    Cukor nasypeme na čučoriedky a necháme cez noc stáť. Na druhý deň čučoriedky prevaríme ( približne 3 minúty ) a necháme odokryté vychladnúť ( aby sa nám odparilo čo najviac prebytočnej tekutiny ). Vychladnuté druhý krát opäť prevaríme 3 minúty a necháme vychladnúť. Tretí krát prevarárame dlhšie, kým nemáme požadovanú hustotu džemu tzn. varíme kým sa nám netvorí v hrnci cestička :-) to je tá správna hustota... Hotový džem naplníme do fliaš a sterilizujeme 5-10 minút.

    Čučoriedkový džem - obrázok 1
  2. 2

    Na jeden kilogram čučoriedok dávam 250 g cukru :-)))

  3. 3

    Dobrúúúú chuť :-)

Diskusia k receptu

zolik
Moj naj-najoblubenejsi dzem. Pred 10 rokmi som bola s mamou a synom tyzden na dovolenke na chate vo Vysnej Boci. Z toho sme sa 3 dni cucoriedkovali. Nebolo to v plane, len mama kupila od ciganov 3 kyble cerstvo nacesanych cucoriedok. Boze, kym sme ich ocitili.... a potom som v najblizsom meste zhanala zavaracie pohare (bola sezona, az vo 4 obchode som kupila 3-decovky) A potom sme po rajnickach miesali na cesticku.... Bol fantasticky a bordovo fialovi sme boli vsetci traja. Len ak si dobre spominam, my sme ho uz nesterilizovali.
izabella929
môj veľmi obľúbený džem, asi preto, lebo nemám zdroj, ako sa k čučoriedkam dostať, lebo u nás nerastú...je to výborné a zdravé ovocie...máš ho krásny a vyzerá veľmi chutne.-)
sneica
ten musi byt perfektny...normalne som v stave ist piect napr.lievance...:)
rajnica
zolicek, ešte mi tu chýba infomácia či v Zurichu včera pršalo.
babidka
@rajnica ma zjavne dnes zasa inspiraciu "ako byt /akoze/vtipny"...
Cucoriedkovy dzem varievam , akurat tam davam trosku viac cukru - asi 350g na kilo ovocia . Ale nabuduce skusim dojednej davky dat menej cukru - mozno bude este lepsi :-)
stacy77777
pán RAJNICA si len pomýlil túto stránku s facebookom, tam je takých ako on dosť!!!! Teóriu ovládajú, len chudera prax im akosi uniká....
cica2
@diabambulka rada ťa opäť vidím, už si mi chýbala!....výborný receptík, domáce sú naj :-)
yasemin
him este som doposial dzem nevarila aj ked ho mam velmi rada :) tak mi dufam odpustite tuto otazocku ale ... ako to chapat .. tzn. varime kym sa nam netvori v hrnci cesticka ? :)
tiginko
@yasemin odpoviem za autorku, hádam sa nenahnevá: prejdeš vareškou po dne hrnca a ak sa ti hneď džem nezleje dokopy, ale zostane po vareške "cestička" , tak je hotovo. Niektorí skúšajú tzv. lyžičkovým testom: za maličkú lyžičku dáš na malý tanierik, počkáš kým vychladne, tanierik nakloníš a keď džem zostal stuhnutý na mieste, tak je hotovo.
diabambulka
@tiginko tlieskam lepšie by som to nenapisala,presne aj lyzicku som chcela spomenúť,lebo aj tak to robievam,hlavne pri marhulovom dzemiku;0) pekný deň a @yasemin držím palceky verim ze bude perfektný.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia