Čučoriedková torta

redakcia - fotkaredakcia, 2. septembra 2009
Čučoriedková torta
Foto: Dr. Oetker
8
porcií
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

90 g
90 g
3 ks
3 PL
350 g
350 g
2 PL
1 balíček
100 ml
300 g
1 balíček
250 ml
2-3 PL




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta zmiešame cukor a múku. Pridáme žĺtky a ručne zamiešame. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý opatrne primiešame k zmesi. Cesto nalejeme do tukom vymastenej a múkou vysypanej formy a dáme piecť do predhriatej rúry. Zmiešame jogurt, tvaroh a cukor. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a pridáme k nemu jogurtovo-tvarohovú zmes.

  2. 2

    Pripravenou náplňou potrieme vychladnutý korpus. Posypeme čučoriedkami. Tortové želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale. Mierne vychladnuté želé nalejeme na tortu a hotovú tortu necháme v chladničke asi hodinu stuhnúť. Tortu môžeme pred servírovaním podľa vlastnej fantázie ozdobiť šľahačkou.

  3. 3

    Náš tip: Ak pečieme ovocné koláče s veľmi šťavnatým ovocím, použijeme vyšší plech, aby sme mali istotu, že nám šťava nevytečie do rúry. Ak si nie sme istí, dáme do rúry pod plech ohnutý alobal, ktorý šťavu zachytí. Aby ovocie pri pečení ovocného koláča nekleslo na spodok cesta, je potrebné obaliť ho v hladkej múke a potom uložiť na cesto.

Diskusia k receptu

Vymazať
sonal
V nedelu som túto tortu robila , a trochu som ju vylepšila. Cesto sa pekne zdvihlo, tak som ho prekrojila na polovicu., na to som položila zavárané pokrájané broskyne, na to som dala ten tvaroh, potom druhú časť cesta a nakoniec čučoriedky. Bolo to výborné a aj veľmi pekné na reze. Odporúčam každému..Dobrú chuť!
Vymazať
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
čo keby som tam dala zavárané čučoriedky. Viem, že tou šťavou sa to trošku pofarbí, ale na dolniakoch čerstvé nezoženiem.
Vymazať
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
čo šťavnaté by nám pri tomto recepte mohlo vytiecť pripečení do rúry???
Vymazať
redakcia
Pri tomto recepte nič. Ako si môžete všimnúť, ide len o tip redakcie a týka sa pečenia ovocného koláča.