Čučoriedková roláda

Autor receptu: basika25

Tento recept mám strašne rada je veľmi dobrý a mäkký priamo sa vám rozplíva na jazyku

5
porcií
25 minút
príprava
8 minút
na 200 °C

Postup

  1. Na cesto vyšľaháme ručným šlahačom na najvyšiom stupni žloutky, cukor a vanilkový cukor do peny.
  2. Zľahka vmiešame puding, citronovú kôru a tuhý snech z bielkou.
  3. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do predhriatej rúry a pečieme na 200°C, 8 min.
  4. Na krém vlejeme smotanu na šlahanie puding bez varenia. Všetko poriadne premiešame vareškou.
  5. Z vychladnutého plátu opatrne stiahneme papier na pečenie krém rozotrieme na plát a dáme na 1 hod. do chladničky
  6. Roládu môžeme pocukrovať