Čučoriedková roláda
Autor receptu: basika25
Tento recept mám strašne rada je veľmi dobrý a mäkký priamo sa vám rozplíva na jazyku
5 porcií |
25 minút príprava |
8 minút na 200 °C |
Postup
- Na cesto vyšľaháme ručným šlahačom na najvyšiom stupni žloutky, cukor a vanilkový cukor do peny.
- Zľahka vmiešame puding, citronovú kôru a tuhý snech z bielkou.
- Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do predhriatej rúry a pečieme na 200°C, 8 min.
- Na krém vlejeme smotanu na šlahanie puding bez varenia. Všetko poriadne premiešame vareškou.
- Z vychladnutého plátu opatrne stiahneme papier na pečenie krém rozotrieme na plát a dáme na 1 hod. do chladničky
- Roládu môžeme pocukrovať