Čučoriedková ovsená kaša

andiss - fotkaandiss, 29. júla 2014
Čučoriedková ovsená kaša
Foto: andiss

Ako začneš ráno, taký budeš mať celý deň. Ja čučoriedky milujem..

1
porcia

Suroviny

40 g
250 - 300 ml (môžme nahradiť normálnym mliekom alebo vodou)
štipka
1 čl
1 čl
hrsť (vlašské, mandle, kešu,lieskové)




Postup

  1. 1

    Do mierne zohriateho mliečka alebo vody pridáme vločky a štipku soli. Varíme na miernom plameni do požadovaného zhustnutia kaše. Pridáme lyžičku brezového cukru a premiešame, stiahneme z ohňa, keď už máme kašovitú konzistenciu.

  2. 2

    Na spodok taniera dáme zopár čučoriedok a zalejeme ich kašou. Zvyšné čučoriedky poukladáme na vrch aj s orechami, posypeme ľanovými semienkami a môžme sa pustiť do maškrtenia.

  3. 3

    Občas si prisypem aj kokos alebo karob (zdravšia forma kakaa). Najlepšie je, keď si v tanieri trošku tie čučoriedky popučíte a pustia svoju šťavu. Mňam, zbožňujem takéto rána! :))

Diskusia k receptu

jozka2
Andiss,velmi dobre ranajky,zasytia a nezatazia zaludok.
pipnat
mňam:)moje víjkendové raňajky:na jednu porciu-30 g ovsených vločiek, 50 ml nízkot.mlieka, tabletka stévie, 10g mletého maku - zmiešam, pridám vodu, podľa toho ako chcem mať kašu hustú, nechám prevrieť, odstavím..a keď nie je príliš horúca, tak šup do bruška...občas nastrúham jablko, alebo povarím s 2 kúskami sušených sliviek...nabudúce skúsim s čučoriedkami:)
andiss
@jozka2 dakujem, aj dlho zasyti :-))
@pipnat paradicka, ja vyskusam zas tvoje, jasne treba aj obmienat, aj s bananom, orechami a horkou cokoladkou je fajn :-)
ampara
Toto vám vážne chutí? Brezový cukor ,sojové mlieko a čučoriedky z hypermarketu?
andiss
@ampara kedze som nemala inu moznost, zial Maruska mi nenazberala cucoriedky :-) doma bolo len sojove mlieko, nakolko sme kravske vypili- myslim, ze je jedno v akom sa vlocky uvaria a brezovy cukor? Vies o nom nieco? Stokrat lepsie ako ten biely jed, ktory sa bezne pouziva.... kazy ma svoj nazor. Neberem ti ho.
andiss
Ospravedlnujem sa za chybu v mojom predchadzajucom komentari - predposledna veta * kazdy ma svoj nazor, to tam malo byt :-)
1x andiss
evanaaa
Síce mlieko by som dala normálne, kravské, ( sóji sa vyhýbam), inak fajn, dobré....a divím sa @ampara , vraj čučoriedky z hypermarketu...? Kto nemá záhradu, tak by ani nemal jesť inak kupované ovocie, alebo ako to myslela? A brezový cukor, alebo Xylitol je 100x lepšie riešenie ako biely, ale to asi nevie......