Čučoriedková bábovka UPDATE fotorecept

alicina - fotkaalicina, 4. februára 2012
Čučoriedková bábovka UPDATE (fotorecept)
Foto: alicina

Dala som sa tak trocha na experimenty. Nedávno som objavila múku UPDATE so zníženým obsahom uhlohydrátov a UPDATE cukor, ktorý je kombináciou xylitolového sladidla Zobraziť celý popisDala som sa tak trocha na experimenty. Nedávno som objavila múku UPDATE so zníženým obsahom uhlohydrátov a UPDATE cukor, ktorý je kombináciou xylitolového sladidla a sukralózy. Oproti obyčajnému cukru má o 40% nižší glykemický index, a preto je vhodný aj pre diabetikov. Nuž rozhodla som sa vyskúšať tak trochu zdravšie a menej kalorické pečenie. Teraz v období plnenia novoročných predsavzatí celkom aktuálna téma... :-) Vyskúšala som a výsledok posúďte sami. U nás "zmizla" takmer okamžite :-)

15 minút
príprava
40-45 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g
150 g
4 ks
2 dcl
 štipka
125 g
40 g
200 g
1 ČL
1 ČL
1 ks




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme bábovkovú formu. Vytrieme ju jemne maslom a vysypeme mletými mandľami. Potom oddelíme bielky od žĺtkov.

    Čučoriedková bábovka UPDATE (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Žĺtky vyšľaháme s UPDATE cukrom do penista. Maslo roztopíme.

    Čučoriedková bábovka UPDATE (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Všetky sypké suroviny (UPDATE múka, štipka soli, mleté mandle, citrónová kôra a prášok do pečiva) si odvážime a pripravíme do misky a následne zmiešame s vyšľahanými žĺtkami s cukrom.

    Čučoriedková bábovka UPDATE (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom ručne vmiešame mlieko a čučoriedky. Ja som použila zmrazené.

    Čučoriedková bábovka UPDATE (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nakoniec už len zľahka vmiešame sneh z bielkov, ktorý sme ušľahali. Aby bol sneh čo možno najkyprejší, ja šľahám spočiatku na nižších otáčkach, tak zabezpečíme, aby sa do snehu dostalo čo najväčšie množstvo vzduchu. Neskôr otáčky zvýšim na maximum a ušľahám tuhý sneh.

    Čučoriedková bábovka UPDATE (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Takto pripravené cesto šup do formy a pečieme v rúre (horkovzdušný ohrev) na 180 stupňov. V mojej rúre stačlo tak 35 minút, ale približný čas pečenia je 40-45 minút. Hlavne to treba sledovať a špajlový test nikdy nesklame... :-)

    Čučoriedková bábovka UPDATE (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po upečení necháme 10 min. odpočívať vo forme, potom vyklopíme. Ja som ju polievala bielou čokoládou a posypala kokosovou múčkou.

    Čučoriedková bábovka UPDATE (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

evanaaa
@alicina , dala si sem výborný recept na bábovku, pre mňa výnimočný už aj preto, že sú v ňom suroviny značky Norbi Update a tým sa splnili aj mnohé moje sny. Napríklad, sú tu recepty s použitím gaštanového pyré, ktoré je ale s cukrom, no v Update je pyré bez cukru. páči sa mi, že ako sladidlo je tam Xylitol, ktorý mám aj doma, ale si ho šetrím. Ešte som v takej predajni nebola, ale ak pôjdem kúpim si pár potravín a surovín na pečenie, či varenie. A v ktorej predajni si ty kupovala, ak sa môžem spýtať? Za odpoveď ďakujem vopred, bábovka je už v mojej KK.
alicina
Som rada, že sa ti recept páči. Toto bol vlastne môj prvý pokus s Norbiho výrobkami, ale určite nie posledný. Bábovka mala doma veľký úspech :-).
Kupujem väčšinou v predajni v TT, lebo to mám najbližšie. Inak čo sa týka toho sladidla, tak som sa držala návodu. Malo by byť 4x sladšie ako bežný cukor, takže ho stačí použiť naozaj málo. Už sa neviem dočkať, čo zase najbližšie vyskúšam z UPDATE múky.
marijanka712
zaujímavé a zdravšie a pri tom je to dezer krásne sa ti podarila , hlavne , že to ocenili tvoji papkoši aj ja by som sa nechala takou dobrotou ponúknuť...
tedko
To je akože TT Trnava a možem sa opýtať kde v Trnave ak je to teda
Trnava,díky moc......
reset1
Nie je to žiaden zázrak, čítajte etikety ľudia. Kúpte si 0,5 kg sojovej múky za 0,85 €, 0,5 kg klasicej múky 0,45/2 = 0,225€ a máte 1 kg "zázračnej" update múky za 1,075€. Penam chlieb diabetický stojí 0,89€, tresca od firmy Ryba je sladená sucralozou a je oveľa lacnejšia ako upadate. Umelé sladildlá sú tiež inde lacenjšie ako v update. Nemáte problém sa takto stravovať a oveľa lacnejšie. Bežná horčica obsahuje menej KJ ako Update v predajni, taktiež kečup. Je to ho dosť na trhu zdravej výživy,a hlavne lacnejšie, netreba sa orientovať len na jednu značku.