Croque monsieur

Autor receptu: fialka1

Dnes večer sme prišli domov neskoro a unavený na velké vyváranie a vymýšlanie čo navečeru. Ujal sa toho manžel a napadlo ho spraviť Croque monsieur. Síce som zistila že tu ten recept už je takže neprichádzam s ničím novým, ale napriek tomu si ho sem dovolím na pripomenutie vložiť.Naviac manželova verzia je skutočná mňamka ktorá oživí aj tak obyčajné jedlo akým je práve croque monsieur.

3
porcie
15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Spravíme si bešamelovú omáčku. Roztopíme trochu masla pridáme múku a mlieko a miešame aby bol bešamel hladký. Ochutíme štipkou muškátového oriešku, mletého. Ak je bešamel hotový odstavíme. Množstvo som uviedla tak od oka, potrebné je aby ste ho mali toľko aby Vám vyšlo na potretie plátkov chleba.
  2. Toastové plátky chleba rozložíme a natrieme bešamelovou omáčkou. Na plovicu v našom prípade šesť chlebíkov,dáme šunkovú salámu alebo na tenké plátky nakrájanú mortadelu.Na salámu dáme syr eidam. Nakoniec zakryjeme plátkami chleba ktoré sú len natreté bešamelom. Na vrch môžete opať dať syr, plátky alebo aj strúhaný. Croque monsieur možno zapiecť v toasteri, ale keďže ho nemáme zapekáme v rúre na 180 stupňov po dobu asi 15 minút.
  3. Uvedené množstvo vychádza pre 3 stravníkov, 2 kusy na osobu. Ak navrch namiesto syru dáte rozbité vajíčko, a tak zapečiete, volá sa to CROQUE MADAME. Dobrú chuť