Croasanky

Autor receptu: valina

výborne chutia a nevydržia dlho, hneď sú preč

45
porcií
100 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Z vlažného mlieka, trochu cukru, múky a droždia urobíme kvások, ktorý vlejeme do preosiatej múky, zmiešanej so soľou, cukrom, žĺtkami, olejom a práškom do pečiva. Vypracujeme cesto, ktoré necháme asi 40-50 min. kysnúť.
  2. Z cesta urobíme 8 bochníkov. Každý rozváľame do guľatá a rozdelíme na 8 častí na trojiholníky. Na dlhšiu stranu každého trojuholníka dáme plnku a trojuholník stočíme ku koncu tak, aby vznikol rohlík. Každý rohlík potrieme vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre na 200´C asi 25-30 min.