Crazy pšeno s pudingom fotorecept

stanci11 - fotkastanci11, 21. apríla 2015
Crazy pšeno s pudingom (fotorecept)
Foto: stanci11

Dostala som záchvat sladkého,,,,ale keďže si sledujem sacharidy tak som to musela riadne premyslieť :) Ja by som tam najradšej dala viac pudingu, viac Zobraziť celý popisDostala som záchvat sladkého,,,,ale keďže si sledujem sacharidy tak som to musela riadne premyslieť :) Ja by som tam najradšej dala viac pudingu, viac skvelého džemu od maminky, ale včuľ treningová strava nepustí....

1
porcia
5 minút
príprava
30 minút
na 150 °C

Suroviny

60 g (jáhly)
300 ml
15 g
10 g
20 g




Postup

  1. 1

    Ako prvé som 3 krát sparila pšeno - na sitku som ho preliala vriacou vodou a vždy trošku premiešala. (ide o odstránenie možnej horkej chuti - ževraj kvalitné pšeno stačí premyť studenou vodou, ale ešte som to neskúšala)

    Crazy pšeno s pudingom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pšeno som následne dala do hrnca a zaliala zhruba 2 násobkom vody a keď zovrelo, tak som to celé preložila na rozpálenú zliatinovú platňu (menšia šanca že upálim hrniec :D). Varila som to so štipkou soli. Môžem odporučiť aj 2,5 až 3 násobný objem vody ku objemu pšena, lebo ja som nakoniec musela priliať trošku vriacej vody. Varila som cca 15-20 min až kým pšeno nenasalo všetku vodu a nebolo hotové.

    Crazy pšeno s pudingom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom som to "načechrala" vareškou aby sa uvoľnila para a nechala odstáť pod prikrývkou.

    Crazy pšeno s pudingom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zatiaľ som si urobila puding - zohriala som si ovsené mlieko v hrnci a časť som odliala bokom. V tomto som potom rozhabarkovala vanilkový pudingový prášok.

    Crazy pšeno s pudingom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Za ten čas sa teplota mlieka v hrnci ešte zvýšila, a do tohto som za stáleho miešania vliala rozmiešaný puding. Puding som klasicky uvarila, dochutila vanilkovým cukrom a vmiešala trošičku "masla".

    Crazy pšeno s pudingom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    No a keďže som mala chuť na experimenty, tak som to úbohé pšeno natlačila na spodok zapekacej formy, posypala vanilkovým cukrom a roztrela som naň domáci džem od maminky - no musela som sa držať aby som sa nepustila do celej fľašky (chápete nesterilizovaný ríbezľový džem, och). Inak pikantnejší džem sa tu fakt hodí :)

    Crazy pšeno s pudingom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potom som na tento "základ" vyliala uvarený puding. A aby sa rozložil tak kdejako, tak som opačným koncom varechy niekoľko krát štuchla do toho základu až na dno zapekacej misky.

    Crazy pšeno s pudingom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A celé som to zapiekla cca 10 min na 150 °C. Ono to vyzerá až zbytočne, zapekať, ale z nejakého zvláštneho dôvodu milujem pečený puding :) Plus, dúfala som že to celé potom ostane kompaktné a bude sa to dať preniesť do práce bez toho aby sa to zdrclo do nejakej hrče :D A ľudia, ostalo to ako pevné ako koláč! Plus môj sladký záchvat bol ukojený :D Nateraz.....

    Crazy pšeno s pudingom (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

aleana
Zaujímavý receptik, páči sa mi, ale ja asi zapekať nebudem, zjem pšeno s uvareným pudingom. A osladím si stéviou.
stanci11
určite to nie je treba zapekať, ale ako som písala, pečený puding toho by som zjedla vagón :D
acharis
Vyzerá to zaujímavo, ale v úvode sa autorka trochu mýli. Pšeno totižto obsahuje oveľa viac sacharidov ako puding, takže tým, že ho tam pridala si dávku sacharidov zvýšila. Dokonca obyčajný džem má menej sacharidov ako pšeno, aj keď má viac jednoduchých cukrov.
stanci11
@acharis , ja netvrdím že pšeno je chudobné na sacharidy, ja som ho cielene kôli sacharidom vybrala, ale musím ho zjesť toľko aby ma zasýtilo a zbytok som mohla dotvoriť pudingom/džemom. Čiže cieľ bol nájsť takú kombináciu ktorá ma zasýti aj uspokojí po sladkej stránke...a to by opačný pomer neurobil :)

@martamm - som rada že sa Ti receptík páči a vyhovuje aj bezlepkovosť :)
lindchen
Jejda, ale vyzerá to kaloricky, ale krásne, až sa mi slinky zbehli. Teraz mám 160g sacharidov na deň, zmestila by som sa? :-D
stanci11
@lindchen : toto je stvorené pre sacharidové dni ;) celkovo 457 kcal, ak viac ocukruješ tak samozrejme kúsok hore... celkovo zloženie: 7 g bielkovín, 75 g sacharidov a 13 g tukov (vláknina 5 g). Takže áno vojdeš sa :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia