Cordon bleu

tinca - fotkatinca, 3. októbra 2016
Cordon bleu
Foto: tinca

Je slávny francúzsky pokrm, čo v preklade znamená modrá stuha. Pomenovanie je po slávnostnom vyznamenaní francúzskych kuchárov. Originál recept - jeho základ tvorí teľacie Zobraziť celý popisJe slávny francúzsky pokrm, čo v preklade znamená modrá stuha. Pomenovanie je po slávnostnom vyznamenaní francúzskych kuchárov. Originál recept - jeho základ tvorí teľacie mäso, šunka a syr ementál alebo gouda. Snažila som sa ho takto pripraviť, ale robia sa aj jeho verzie z bravčového, kuracieho alebo morčacieho mäsa.

4-5
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

800 g
150 g plátky
150 g (alebo gouda)
Na obalenie:
3 ks
Na vyprážanie:




Postup

  1. 1

    Mäso si naporcujeme na rezne. Jemne vyklepeme na úhľadné pláty do tvaru, aby sa dali preložiť. Syr pokrájame na plátky. Mäso z oboch strán osolíme a okoreníme. Na polovicu rezňa položíme plátok syra a plátok alebo aj dva šunky. Rezeň preložíme napoly a okraje po celom obvode zaklepeme.

  2. 2

    Vajíčka rozšľaháme s troškou mlieka. Rezne obalíme v hladkej múke vo vajíčku a v strúhanke. Rada navyše: Ja obaľujem tak, že po strúhanke znovu do vajíčka a zase do strúhanky. Po vypražení sa nádherne napuchnú s vytvorením bubliny podobne ako u viedenského rezňa.

  3. 3

    Vyprážame v horúcom oleji, preložíme na servítku, kde zostane prebytočný olej.

  4. 4

    Ja som Cordon bleu podávala s maslovými zemiakmi s petržlenovou vňaťkou a uhorkovým šalátom. Hodí sa však aj tatárska omáčka, prílohu si zvolíte ľubovoľne.

    Cordon bleu - obrázok 4

Diskusia k receptu

redakcia
@Afataga (3.10.2016 12:57)

Samozrejme, máte pravdu. Názov sme opravili, ďakujeme za upozornenie.
spetkasoli
@tinca , mila, dakujem za inspiraciu na nedelny obed;), toto jedlo milujeme, mas ich krasne upravene, zasluzenych 5*a sup do KK...
1x tinca




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia