Cookies na krehko

veronika93 - bez fotkyveronika93, 27. marca 2013

NEZĽAKNITE SA DĹŽKY RECEPTU. TO SA LEN JA RADA ROZKECÁVAM. Recept z anglickými koreňmi pritiahnutý z francúzska :). Tieto cookies počas svojho au-pair pobytu vyrábam Zobraziť celý popisNEZĽAKNITE SA DĹŽKY RECEPTU. TO SA LEN JA RADA ROZKECÁVAM. Recept z anglickými koreňmi pritiahnutý z francúzska :). Tieto cookies počas svojho au-pair pobytu vyrábam už celkom závodne. Rodina ich totiž ponúka ako občerstvenie do práce (mama horský vodca robí vychádzky po alpských štítoch a dolinách). Od pôvodného receptu ktorý mi položili na stôl prvý deň som už dávno upustila a mamina sa nevie dočudovať, prečo sa jej cookiesbroky zrazu dajú zjesť aj bez pohotovostnej šálky čaju či kakaa ;)

10 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

600 g
200 g
4 ks
2 PL
1 - 2 dcl




Postup

  1. 1

    Rýchlo a bezbolestne zmiešame vajíčka s cukrom. Netreba žiadne špeciálne šľahanie, stačí metlička a "šľaháme" len tak ako nám ruka narástla :). Vyhrievame rúru na 200°C.

  2. 2

    Pridáme 600 g múky a zmeníme nástroj na miešanie (najlepšie veľká lyžica alebo vareška). Zapojíme všetky svaly a miešame.

  3. 3

    Prilejeme trošku oleja. Ak by som to mala bližšie popísať, tak také dve polievkové lyžice. Cesto sa vám bude zdať ťažké a husté, ale to je dobre :). Pridáme mlieko. Tak akurát aby sme mali stále ťažkosti cesto premiešavať. Zhruba tak deci? Niekedy dve. Ako obvykle to závisí od veľkosti vajíčok a nálady v miestnosti :).

  4. 4

    Do cesta pridáme posekanú čokoládu. A zase premiešame.

  5. 5

    Na plech pokrytý papierom na pečenie postupne formujeme malé cookies (odporúčam aby jedna cookies bola zhruba 1 kopcovitá polievková lyžica cesta inak budú obrovské :)) Keď sa zabavíme s formovaním cookies, šup s nimi do rúry! 200°C, zhruba 10 minút. Treba to sledovať, keď začnp hnednúť je zväčša čas ich vytiahnuť. Jemne skúste stlačiť stred a ak ešte trošku pružia, aj tak ich môžete vybrať. Budú jemnejšie. Ak máte radšej chrumkavejšie a suchšie, nechajte ich v rúre o niečo dlhšie.

  6. 6

    No a ako obvykle....moja najobľúbenejšia časť... Príjemnú mlsnú chuť prajem!

Diskusia k receptu

francuzska1
skoda, ze nemas foto, na buduce ked ich bude robit nezabudni odfotit a ukazat nam foto, urcite nas vsetkych navnadis;-)))
aretta
Sú uložené a po sviatkoch iste robím. Na záhradu pre malého ako stvorené :-)
veronika93
fotky budú pri najbližšej príležitosti :)
@aretta :) potom daj vedieť ako vyšli a hlavne či malému chutili! deti sú najväčší kritici ;)
evanaaa
@veronika93 , koľko ti asi vyšlo kusov? Ináč, zdá sa, že máš prehodené prípravu a čas pečenia......
evanaaa
Mimochodom, mne to pripadá ako piškótky s čokoládou, lebo cesto je liate, z akého sa robí piškóta.
veronika93
To závisí od toho aké veľké ich budete robiť...Mne to tak nejak vždy na jeden plech vyšlo :) niekedy kúsok ostal tak som na alobal šupla asi da tri navyše :). No neviem...ja teda piškótu robím úplne inak, aj chuťovo to má od piškóty tiež hodne ďaleko. A cesto je skôr takej...žuvačkovej konzistencie :D ak sa chápeme čo tým chcem povedať :D.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia