Consommé

Autor receptu: redakcia

90 minút
príprava
5 hod minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do veľkého hrnca dáme studenú vodu, do ktorej vložíme kosti, rebrá a sliepku, pridáme koreniny a necháme zovrieť. Pridáme soľ a varíme asi hodinu. Potom pridáme 2/3 koreňovej a zvyšnej zeleniny.
  2. Pomaly varíme ďalšie 2–3 hodiny. Keď je vývar hotový, precedíme ho a vychladíme. Na mäsovom mlynčeku zomelieme zvyšnú zeleninu a hovädzie mäso. Do zmesi zamiešame bielky. Takto pripravenú zmes vlejeme do vychladeného vývaru a privedieme do varu. Občas premiešame. Ak treba, dosolíme.
  3. Consommé môžeme ešte povariť minimálne hodinu, ale aj viac. Nakoniec vývar precedíme a podávame. Takto pripravíme dokonale číry vývar prvotriednej kvality a výraznej chuti.