Čokovišňové šťavnaté muffiny (fotorecept)

Autor receptu: luclup

Tieto malé bábovčičky má rád hádam každý. Keďže som nemala dostatok silikónových formičiek na muffiny, upiekla som aj čokovišňový koláčik.

25 minút
na 200 °C

Postup

  1. Do nádoby preosejte múku a kakao, potom pridajte kypriaci prášok, sódu, nasekanú čokoládu na malé kúsočky a cukor, čiže všetky sypké suroviny a dôkladne premiešate. Rovnako som pridala aj štipku soli. Cukor pridajte podľa chuti, mne to chutí viac sladké, takže si to prispôsobte svojim chuťovým pohárikom.
  2. Do ďalšej nádoby dáte kefírové mlieko, vajíčko a olej. Dôkladne premiešajte. Ja som použila obyčajnú metličku.
  3. Teraz pridajte sypkú zmes k tekutej a miešajte dovtedy, pokiaľ vám nevznikne hladké cesto. Teraz si nasekajte višne na drobno, asi 1 hrnček (2dcl) a pridajte ich do cesta. Ešte raz premiešajte.
  4. Cestom naplňte košíčky, ja som použila silikónové (12 ks), pretože nemám muffinovú formu. Košíčky naplňte zhruba do dvoch tretín. Do každého muffinu vložte tri odkôstkované višne. Pečte pri 200°C asi 20-25 minút.
  5. Muffinky veľmi nevyrastú (možno kvôli tým višniam) a sú skutočne veľmi šťavnaté. Takto to vyzerá po upečení.
  6. Keďže sa mi zvýšilo cesto ale košíčky sa nezvýšili, zbytok cesta som vyliala do keramickej nádoby (22x16cm), ktorú som vymastila maslom a vysypala múkou. Do cesta som poukladala zvyšné odkôstkované višne. Bolo ich veru dosť, jedna vedľa druhej, ale výsledok bol úžasný, šťavnatý čoko koláčik. Toto je on - po upečení (piekla som ho pri rovnakej teplote zhruba 35 minút, záleží od toho, akú máte rúru, treba to kontrolovať pomocou špajle).
  7. Ak sa Vám bude zdať, že višní je málo, kľudne si otvorte ďalšiu fľašku a dajte ich tam. Čokoláda a višne - skvelá dvojka. Tak dobrú chuť !