Čokonuss muffin bez múky s nutelovým krémom

teniska - fotkateniska, 11. júna 2013
Čokonuss muffin bez múky s nutelovým krémom
Foto: teniska

Nie sú to typické muffiny, už len z dôvodu, že do nich nejde múka, ale keďže nemám rada veľké torty, robila som túto naozaj Zobraziť celý popisNie sú to typické muffiny, už len z dôvodu, že do nich nejde múka, ale keďže nemám rada veľké torty, robila som túto naozaj lahodnú čokobombu do muffinových formičiek.

6
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
1 ks
100 g
1,5 PL
25 g
1/4 PL
1/4 PL
 pár zrniek
Krém:
100 g
14 g
26 g
1,5 PL




Postup

  1. 1

    Rúru si predhrievame na 170 stupňov a zatiaľ si pripravíme si cesto : Vymiešame maslo s cukrom, pridáme žĺtko a postupne zašľaháme. Následne pridáme rozpustenú čokoládu. Ja som ju roztopila v mikrovlnke, niečo vyše minúty, kým nebola úplne rozpustená a potom som ju miešala - pekne sa celá pustila. Po čokoláde pridáme kávu, rum a soľ a zopár tĺčikom pobitých kešu orieškov. Zvlášť si vyšľaháme bielko úplne do tuha a primiešame ho do čokoládovej masy. Vylejeme do formičieky a pečieme asi 25 minút. Mne z tohto množstva vyšlo 6 menších muffinov.

    Čokonuss muffin bez múky s nutelovým krémom - obrázok 1
  2. 2

    Kým sa nám pečú, pripravíme si krém : Vymiešame syr s maslom, primiešame práškový cukor a nakoniec pridáme Nutellu. Krém dáme na chvíľku vychladiť a po dopečení a vyhladnutí muffinkov ozdobíme pomocou cukrárskeho sáčku. Ak nemáme, nacápame to tam lyžicou :D dozdobíme ľubovoľne :) ja som požila zlatobiele perličky od Dr. Oetkera :) taaak a dobrú chuť čokomaniaci! ;)

    Čokonuss muffin bez múky s nutelovým krémom - obrázok 2

Diskusia k receptu

tiginko
dostala si ma surovinami, aj keď nie som veľmi na sladké. Bez perličiek ukladám do KK na príležitostné vyskúšanie
teniska
:D ďakujem ;) daj vedieť, ak vyskúšaš, či chutilo :)
babidka
Vyzeraju vyborne :-) A ja som na cokoladu - takze stale hladam / a skusam/ taketo cokoladove pochutky :-) Samozrejme , ze receptov na cokoladove kolaciky a torty je dost , ale vzdy su na vacsie plechy a ja potrebujem presne takuto "malicku davocku" iba pre seba a manzela :-)
teniska
babidka, presne viem o čom hovoríš :) ďakujem, ževraj aj boli výborné :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia