Čokomuffinky s cviklou

dajaja - bez fotkydajaja, 28. novembra 2015
Čokomuffinky s cviklou
Foto: dajaja

Trošku som si ozvláštnila osvedčený recept na muffiny. Dúfam, že Vám budú chutiť. (Cvikly sa v žiadnom prípade nebojte, nikto mi na ňu neprišiel Zobraziť celý popisTrošku som si ozvláštnila osvedčený recept na muffiny. Dúfam, že Vám budú chutiť. (Cvikly sa v žiadnom prípade nebojte, nikto mi na ňu neprišiel :D)

18
porcií
15 minút
príprava
15-25 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g
100 g
130 g (pokojne aj biely)
2 ks
1 ks
200 ml (1 celý téglik)
štipka
3 PL
200 g (alebo ako uznáte za vhodné)
130 g
1 ks
1/2 ks




Postup

  1. 1

    V šupke uvarenú cviklu si ošúpeme a nastrúhame na jemno. Do hrnca (alebo mikrovlnky) si dáme roztopiť maslo (namiesto masla môžete použiť 1 dl oleja - v tom prípade tento krok vynechávate).

  2. 2

    Do jednej misky si preosejeme obe múky. Pridáme ostatné sypké suroviny a na kocky nasekanú čokoládu. Dobre premiešame, hlavne kvôli kakau. V inej miske si vymiešame vajcia (iba ručne - ako keď robíte rezne, nie do peny), pridáme smotanu, roztopené a VYCHLADNUTÉ maslo a nastrúhanú cviklu.

  3. 3

    Potom k sypkým surovinám vlejeme mokré a dobre premiešame (iba varechou alebo stierkou, NIE MIXÉROM!). Cesto plníme do košíčkov (ja ešte košíčky dávam do plechu na muffiny). Mám košíčky o rozmere 3,5 x 7 cm a do každého dávam tak cca 3 PL. Nenarastú až tak ako normálne muffiny. Z tohto množstva mi vyšlo 18 muffiniek. Pečiem na 180°C približne 15-25 minút. Treba ich sledovať no neotvárajte ich priskoro,lebo klesnú. Po upečení ich vyberiem z plechu a nechám ich vychladnúť na mriežke. Brat tvrdil, že sú perfektné (o cvikle, pravdaže, nevedel :)) P.S.: Prosím, nehnevajte sa, že tam niektoré veci vysvetľujem ako ,,v pomocnej" ale keď som bola neskúsená tak som kvôli hocijakej prkotine pokazila celý recept, takže radšej napíšem aj to, čo možno netreba :)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia