Čokoládový zázrak

natali - fotkanatali, 24. novembra 2012
Čokoládový zázrak
Foto: natali

Tento recept mám z internetu a je úplne úžasný, každý sa po ňom oblizuje ešte aj za ušami :)

60 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

cesto :
4
125 g
4 PL (horúca)
1 ks
50 g
50 g
4 PL
1 ks
plnka :
4 plátky
200 g
600 ml
50 g
1 ks
štipka
2 PL
4 ČL
na zdobenie :
300 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    oddelia sa bielky od žltkov. bielky vyšĺaháme dotuha a postupne zapracujeme polovicu cukru. žĺtky spolu s vodou a vanilkovým cukrom vyšľaháme dopenista. pridáme vyšľahaný sneh. múku a solamyl s kakaom a práškom do pečiva zmiešame a pridáme do zmesi. všetko zľahka premiešame. cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  2. 2

    upečené cesto vyklopíme na čistý papier na pečenie a použitý stiahneme. cesto necháme vychladnúť. potom z neho vykrojíme dva kruhy : 1 menší a 1 väčší, podľa kupolovitej nádoby s objemom cca 2 litre.

  3. 3

    želatínu namočíme do studenej vody. čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. vyľľaháme šľahačku a postupne k nej pridávame cukor, vanilkový cukor a soľ. rum zohrejeme a necháme v ňom rozpustiť kávu. zo želatíny vytlačíme vodu a rozpustíme ju v rume. zapracujeme do šľahačky a nakoniec pridáme rozpustenú čokoládu.

  4. 4

    formu - ja som použila stredne veľkú misku vystelieme potravinovou fóliou. nalejeme polovicu čokoládovej šľahačky a položíme naň menší kruh cesta. potom vylejeme zvyšnú plnku a na ňu položíme väčší kruh cesta. prekryjeme fóliou a necháme v chladničke postáť aspoň 3 hodiny. TIP : keďže nám z cesta zostane dosť odrezkov, ja som urobia miesto 2 vrstiev tri - plnku som rozdelila na tretiny.

  5. 5

    tortu vyklopíme na tanier a stiahneme z nej fóliu. pred podávaním vyšľaháme šľahačku s vanilkovým cukrom a natrieme na tortu. ozdobíme kakaom a hoblinkami z čokolády.

Diskusia k receptu

martamm
Dala by som si hneď lúsok, ak je tam silne horká čokoláda, minimálne 86 %, tá je pre mňa najlepšia. Ukladám Tvopj recept :)
klaura
ukladááááám ... :)
u nás sa tento recept určite zíde ...
naja
... ukladam ... hned by som si dala :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia