Čokoládový zákusok s banánmi

zlatulik3 - fotkazlatulik3, 24. februára 2014
Čokoládový zákusok s banánmi
Foto: zlatulik3

A dnes nič neupečieš? Ved je nedela.. Tak toto som počúvala od rana,až som dovarila obed a pustila som sa do zákusku s toho Zobraziť celý popisA dnes nič neupečieš? Ved je nedela.. Tak toto som počúvala od rana,až som dovarila obed a pustila som sa do zákusku s toho čo som našla v chladničke..:-)

40 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
6 PL
6 PL
1/2 bal.
2 PL
6 ks
2 PL
2 PL
Krém:
500 ml
1 bal.
2 ks
200 g
300 ml
250 ml
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
 na ozdobenie




Postup

  1. 1

    Pustíme sa do piškoty..Ja vždy ako prve vyšľahám bielka s kryštáľovým cukrom do tuhej peny,potom nemusím umývať metličky a idem na žĺtka, tie vymiešame s práškovým cukrom do penista, pridáme teplu vodu a za stáleko miešania mixérom pridáme polohrubu múku a prášok do pečiva..jemne pridáme bielka a už len lyžicou pridavame hladku muku a pomiešame..Upečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu do bledohneda. Necháme vychladnúť. Ja použivam plech 34x35..

  2. 2

    Pripravíme si krém : Dáme variť 400ml mlieka s vanilkovým cukrom. V zvyšnom mlieku rozmiešame puding ,vlejeme do horúceho mlieka a miešame až vznikne hustý krém. Potom pridáme posekanú čokoládu a znovu miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnúť.Potom primiešame tvaroh a nakoniec vyšlahame šlahačku a pridame k čokoladovej mase..nechame este na hodinku vychladnuť....môžeme dochutiť ešte cukrom,podľa chuti..

  3. 3

    Piškotu natrieme vrstvou džemu. Naukladáme poprekrajované banány reznou stranou dole . Môžete na husto,ja som mala len 5 bananov ,ale nabudúce dam viac..:-) polejeme krémom,ozdobíme nastruhanou čokoládou a šup do chladničky.. ja som ledva stihla odfotiť ,a nie aby ešte vychladol.. a už je fuč.. Tak prajem dobru chuť..

    Čokoládový zákusok s banánmi - obrázok 3

Diskusia k receptu

havino
robievala som tento čoko-tvarohovo-šľahačkový krém, je lahodný, niekedy som miesto tvarohu aj pochúťkovú smotanu dala, pekný zákusok, viem,že aj chutný
simona11
Už ho mám v kuchárskej knihe dlhšie, ale zajtra ho idem urobiť na sobotu, máme oslavu. Len ešte predtým kúpim petlicu na chladničku, aby na tú sobotu aj niečo ostalo :)
hambalko35
Nie je ten krem rietky ked sa puding vari v 500ml mlieka ,ja davam 2 pudingy ked robim krem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia