Čokoládový dezert

Čokoládový strom s cukrovou vatou a malinovým sorbetom

Autor receptu: redakcia

10
porcií

Suroviny

Postup

  1. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, preložíme do cukrárskeho vrecka a tenkým prúdom striekame do studenej vody s ľadom tak, aby sme vytvarovali konáre stromu. Stuhnuté vyberieme a preložíme do chladničky. Z cukru vyrobíme vatu pomocou stroja na výrobu cukrovej vaty. Môžeme použiť cukrárske potravinové farbivá.
  2. Zo surovín na kakaovú hlinu zamiesime cesto, ktoré pomocou ruky roztlačíme rovnomerne na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C asi 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť a rozmixujeme na hlinu. Kakaovú hlinu, čokoládové konáre a cukrovú vatu naaranžujeme do vhodnej misky do tvaru stromu.
  3. Maliny rozmixujeme na jemné pyré a cez jemné sitko prepasírujeme. Vodu s cukrom zvaríme na sirup a necháme vychladnúť. Potom pridáme malinové pyré, všetko nalejeme do mraziaceho stroja a zamrazíme do pevnej konzistencie. Pomocou špachtle sorbet preložíme do vhodnej nádoby a uložíme do mrazničky. Môžeme použiť aj kvalitný kupovaný malinový sorbet.