Čokoládový dezert
Čokoládový strom s cukrovou vatou a malinovým sorbetom
Autor receptu: redakcia
Postup- Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, preložíme do cukrárskeho vrecka a tenkým prúdom
striekame do studenej vody s ľadom tak, aby sme
vytvarovali konáre stromu. Stuhnuté vyberieme
a preložíme do chladničky. Z cukru vyrobíme vatu
pomocou stroja na výrobu cukrovej vaty. Môžeme
použiť cukrárske potravinové farbivá.
- Zo surovín na kakaovú hlinu zamiesime cesto,
ktoré pomocou ruky roztlačíme rovnomerne na
plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme
v rúre vyhriatej na 175 °C asi 20 minút. Po upečení
necháme vychladnúť a rozmixujeme na hlinu. Kakaovú hlinu, čokoládové konáre a cukrovú vatu naaranžujeme do vhodnej misky do tvaru stromu.
- Maliny rozmixujeme na jemné pyré a cez jemné
sitko prepasírujeme. Vodu s cukrom zvaríme na
sirup a necháme vychladnúť. Potom pridáme malinové pyré, všetko nalejeme do mraziaceho stroja
a zamrazíme do pevnej konzistencie. Pomocou
špachtle sorbet preložíme do vhodnej nádoby
a uložíme do mrazničky. Môžeme použiť aj kvalitný
kupovaný malinový sorbet.
|