Čokoládový koláč

marijanna - fotkamarijanna, 12. januára 2015
Čokoládový koláč
Foto: marijanna

jednoduchy a chutny, ved je čokoladovy...:)

24
porcií
70 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

125 g
150 g (alebo maslo)
350 g
1 ks
4 ks
150 g
1 ČL
90 g
60 g
 na posyp




Postup

  1. 1

    Nad parou rozpustime cokoladu a margarin - maslo. Ked vychladne vyslahame s mikserom najprv vajcia, dodame cukor a vanilku a vlejeme cokoladu.

  2. 2

    Potom metlickou zapracujeme muku, prasok do peciava, orechy a hrozienka. Do pekaca dame papier na pecenie, vylejeme cesto.

  3. 3

    Pecieme na 180°C 50min - kazdy vie, ako pecie jeho rurua,odporucam sparatkom overit :) Po vychladnuti posypeme praskovym cukrom.

Diskusia k receptu

hubata
Tak takéto koláče mám rada: šup-šup hotový a pritom dobrý, chutný a cesto má mnohoraké uplatnenie. Koláč sa môže použiť aj ako korpus na tortu, naplniť ho krémom a vzniknú rezy, alebo ako v tomto prípade stačí len posypať práškovým cukrom. Pre jeho variabilitu dávam päť hviezdičiek a @Marijanne pochvalu.
jozka2
Kolacik vyzera veru variabilny,ale davas az 35 dkg.cukru?alebo je to preklep.5
evanaaa
Asi je toho cukru veľa, je viac ako múky, možno má byť menej, ale iste je to dobrý koláč, čokoládový, dal by sa spraviť aj do bábovkovej formy, alebo do muffinových foriem, variabilné cesto.
marijanna
drahe moje, vdaka za pekne komentare..toho cukru tam ide tolko, ale poviem vam, ze aj ked date polovicu, tak bude fajnovy :) zivot je sladky...
majory
Podľa mňa je nesprávne uvedená gramáž múky a cukru. Malo by to byť naopak. Lebo podľa uvedeného receptu z toho vyšiel tvrdý zlepenec.
marijanna
pozdrela som na ten recept na mail,poslala mi uz davno neter, suroviny sedia...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia