Čokoládový koláč
Čokoládový koláč srnčí chrbát bez lepku
Autor receptu: novalim
Upiecť si tento čokoládový koláč na spôsob srnčieho chrbta s prídavkom voňavej silnej
kávy, bohato poliaty horkou čokoládou, je hračka. Ako je to u nás zvykom, keďže
žijeme bez lepku, aj tento výborný koláč ku káve je bez lepku. Čo poviete, hodil by sa na
víkend?
20 porcií |
30 minút príprava |
50 minút na 170 °C |
Postup
- Formu na srnčí chrbát vytrieme tukom a vysypeme bezlepkovou múkou, rúru predhrejeme na 170 stupňov.
- 150 g čokolády a maslo roztopíme vo vodnom kúpeli.
- Bielky s cukrom vyšľaháme do tuha. Žĺtky rozmiešame s roztopenou čokoládou s maslom.
- Mandle, bezlepkovú múku Promix PK špeciál a instantný kávový prášok premiešame a v dvoch dávkach ich zmiešame s vajíčkovo – čokoládovou zmesou. Napokon zľahka ale dôkladne primiešame tuhý sneh.
- Cesto nalejeme do formy a pečieme asi 50 minút. Špajľou odskúšame, či je koláč prepečený. Koláč necháme vo forme asi 20 minút vychladnúť, potom ho opatrne vyklopíme na mriežku a necháme úplne vychladnúť.
- Na polevu roztopíme čokoládu vo vodnom kúpeli, preosejeme do nej instantnú kávu, rozmiešame a pridáme olej. Polejeme ňou koláč a necháme stuhnúť.