Čokoládový koláč s hruškami (fotorecept)

Autor receptu: elixir

Chuť čokolády je veľmi výrazná, cesto vláčne - toto sa kombinuje so sladko-kyslou chuťou hrušiek.

8
porcií
30 minút
príprava
45-50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zmiešame limetkovú šťavu s javorovým sirupom, pridáme pozdĺžne rozkrojené štvrtinky hrušky bez jadierok, premiešame a necháme pol hodinku "marinovať" v chladničke.
  2. Vajíčka, cukor a maslo vyšľaháme...
  3. ...pridáme kakao a múku a šľaháme...
  4. ...nasleduje prášok do pečiva, ktorý takisto vmiešame...
  5. ...vlejeme smotanu, vmiešame...
  6. ...a nakoniec aj čokoládové vločky.
  7. Vlejeme do formy, obložíme marinovanými hruškami a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C.
  8. Marhuľový džem si zohrejeme v malom hrnci, potom natrieme na hotový koláč...
  9. Hotový koláč:
  10. Koláč v reze: