Bezlepkový čokoládový koláč
Bezlepkový čokoládový koláč

Čokoládový koláč pre jedného

novalim - fotkanovalim, 23. septembra 2018. Komerčný recept.
Čokoládový koláč pre jedného
Foto: novalim

Niekedy, keď má človek čas len sám pre seba a rozhodne sa ho využiť napríklad čítaním, niekedy si k tomu uvarí kávičku a vtedy Zobraziť celý popisNiekedy, keď má človek čas len sám pre seba a rozhodne sa ho využiť napríklad čítaním, niekedy si k tomu uvarí kávičku a vtedy sa žiada aj niečo sladké. Ak tieto momenty sami dobre poznáte, náš recept na čokoládový koláč vám padne vhod. Nanajvýš päť minút času vám zaberie príprava a potom necháte asi 15 minút rúru dorobiť svoju prácu. A potom vám už nič nestojí v ceste, aby ste si dali svoju mini porciu sladkého šťastia.

1-2
porcia
20 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

2 PL
1 PL
1 PL
2 PL (alebo iná čokoládová nátierka alebo nugát)
0,5 ČL
1 štipka
1 ks
0,5 dl
1 hrsť nasekaná
Na ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Promix PK špeciál, pohánkovú múku, kakao, kypriaci prášok a soľ preosejeme a zmiešame. Vajce s mliekom a čokoládovou nátierkou rozšľaháme vidličkou a vlejeme do suchých prísad. Pridáme na kúsky nasekanú čokoládu a lyžicou premiešame.

  2. 2

    Cesto dáme do ohňovzdornej nádobky alebo hrubostenného hrnčeka a pečieme v dobre rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 15 minút.

  3. 3

    Medzitým si pripravíme hrušku. Vyberieme jaderník, nakrájame ju na kúsky, premiešame s cukrom a citrónovou šťavou a na strednom ohni trochu povaríme, kým sa cukor nerozpustí.

  4. 4

    Upečený čokoládový koláč pre jedného dozdobíme povarenou hruškou, posypeme trochou mletej škorice.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia