Čokoládový burger

mlsalka - fotkamlsalka, 1. júla 2012
Čokoládový burger
Foto: mlsalka

Zostala mi čokoláda, tak som rozmýšlala čo s ňou a napadlo ma spraviť toto. Ospravedlňujem sa, že je to ofotene na doske :-D

5
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

100 g
50-100 g
2 PL
od oka
1 ks




Postup

  1. 1

    Roztopíme horkú čokoládu, na dosku položíme papier na pečenie a na to si dáme formičku. cca 1 PL roztopenej čokolády vylejeme do formičky a rozotrieme do kruhu. môžeme upraviť aj pierkom. Opatrne formičku nadvihneme a urobíme ďalší čokoládový kruh. Keď a nám už na dosku nevojdú ďalšie, celé ako to je na doske, uložíme do mrazničky.

  2. 2

    Plnku urobíme jednoducho zmiešaním tvarohu, Lučiny a cukru. Poriadne vymiešame a potom opatrne zamiešame goji. Dávala som celé čo sa ukázalo ako nie veľmi dobrý nápad pri plnení burgeru. Takže dajte čokolvek malé alebo nasekané, najlepšie čokoládové hobliny.

  3. 3

    Čoko kruhy vyberieme z mrazničky a opatrne nožom odlepíme od papiera. Jeden kruh natrieme opatrne plnkou a prikryjeme druhým kruhom. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

paleva
prosím Ťa, goji je čo ? Ja bývam na samote, takže žeby dlhé vedenie?
inak je to určite mňamka
medulienka122
goji/godži/ chutí ako naše hrozienka, obsahujú vraj veľ C vitamínu. Vyzerajú ako malé slzičky ružovej /aspoň moje sú také/farby. Mlsalka, ty sa nezaprieš:))
mamataja
skvelý nápad, ukladám si ho,..... a ja na samote nebývam a tiež som nevedela, čo je goji :-), vďaka za vysvetlenie :-))
mlsalka
som rada, ze sa vam to paci, aj ked je to len taka jednoducha maskrta :)
monniee
@medulienka122...goji chuti ako hrozienka? Fuu..dost odvazne tvrdenie, podla mna su to diametralne odlisne chute. Ja hrozienka milujem a goji, napriek jeho priaznivym vplyvom na zdravie kvoli jeho chuti uz do ust teda fakt nedam :/
3sandra3
vyzerá to byť úžasne chutné,,, ale neje sa to zle? Neláme sa tá čokoláda a tým nevytláča krém z burgera?
mlsalka
papam to ako keksiky :-) dam prec horok, schrumem spodok s plnkou a dorazim sa hornou castou :-D
sovka62
Ostala ti čokoláda? Pre mňa nepredstaviteľné! Keby mi jej vystalo koľkokoľvek, stačí podať misku (napr. s polevou) manželovi a o chvíľu ju mám späť v ruke na umytie. Ale nápad si mala dobrý.
valeri
No mne tiež málokedy zostane čokoláda :-)), ale recept sa mi veľmi páči, veď ich môžem urobiť aj len tak.
3sandra3
ahá,,, tak takýto je návod a spôsob papania týchto čokoládových pochúťok.... tak fajn,, tiež budem jesť na tento spôsob :-))
paleva
vdaka za vysvetlenie, takže radšej hrozienka
mlsalka
@3sandra3 inak ta plnka sa pri jedeni nevytlaca az tak velmi :-) tym, ze je tam lucina, je tuhá. tiez som ju nedavala az uplne k okrajom, takze ked zahryznes ako do burgeru plnka sa posunie k okrajom ale nepada ani nic podobne :-))
medulienka122
ale prečo,monniee? ja mám doma asi polkilové balenie, mne chutia, aj keď to samozrejme hrozienka nie sú, ale technológia pri výrobe, aspoň čo so videla, sú rovnaké., tak neviem...
evanaaa
A ja som si goji raz kúpila, tiež to nebolo bohviečo, ešte ich mám, ale sú trochu horkasté. A také sušené by som najprv namočila, ako tie hrozienka. Ale dala by som skôr brusnice, aj tie sú dosť zdravé a plné vitamínu. Ale nápad je to dobrý, pekne to vypadá, krém sa tiež dá obmieňať, tak si to ukladám.
dada87
hm..a ked uz to zlepim tak to mam dat este do chladnicky stuhnut napr.?:) hrozienka v tej plnke mozu byt zaujimave, ale nebudu vytekat a posobit ako gumene medvediky?:) Mna tento receptik moc zaujal a vyzera skutocne moc lakavo len nie som este taka gazdinka, aby som si vedela domysliet :))))) Dakujem a urcite vyskusam:)
dada87
a este nieco:)))) 1ks luciny je jedna kocka z toho balenia a 1ks tvarohu je klasikuš kelímok?:) nesmejte sa zeny:) kazdy raz zacinal:)
mlsalka
@dada87 Lucina 100g :-) jemny tvaroh ten klasicky kelimok. po zlepeni to este daj do chladnicky, tam to aj skladuj. Myslim, ze na 1 cokoladu by stacilo aj pol kelimku tvarohu a pol luciny. Ak budes davat hrozienka tak ich predtym nasekaj na drobnejsie. Potom plnku daj do vrecka a nastriekaj na coko-kolecko.:)
dada87
Dakujeeem:) prave to idem robit:) snad sa mi to podari..moc dakujem este raz:)
dada87
hehe:D no dopadlo to tak, ze som sa s tym piplala a nakoniec mi to frajer opindal ale skor sa mi tak milo smial, ze som to nedomyslela :D robila som to teda minuly tyzden, kedy boli 38 stupnove horucavy a i ked to stuhlo v mraznicke, po vytiahnuti sa to behom par mini-minut zacalo roztapat :) Mne to osobne chutilo, ale mala som cele ruky od cokolady :D Tento recpet je asi najlepsi na chladne zimne vecery :) ale kazdopadne som rada, ze som to aspon skusila:))
mlsalka
nuz v takych horucavach sa to rychlo topi :-) ale na dalsi pokus nemusis cakat az do zimy.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia