Čokoládový bozk fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 25. augusta 2013

Tento recept mám od mojej priateľky,ona ho pomenovala ,,Čokoládový bozk pre vojaka,,týmto zákuskom chcela zaujať jedného vojačika..a verte, že sa jej to aj Zobraziť celý popisTento recept mám od mojej priateľky,ona ho pomenovala ,,Čokoládový bozk pre vojaka,,týmto zákuskom chcela zaujať jedného vojačika..a verte, že sa jej to aj podarilo...vynikajúca chuť čokolády...inak ja som ho upravila a urobila podľa svojej chute...do šľahačky som pridala čokoládu..veru pečiem ho dosť často a všetkým sa páči..

20
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
150 g
150 g
40 g
na špic noža
Krém:
200 ml
1 bal
200 g
150 g
1
Na vrch šľahačka:
300 ml
2 ks
2 PL
4 kocky
 (alebo strúhaná čoko)




Postup

  1. 1

    Vajcia som rozdelila .... žĺtky a práškový cukor som vymiešala do peny..

    Čokoládový bozk (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pridala som 40g. kakao a dobre premiešala...trošku to ide ťažšie, ale sa to dá vymiešať...

    Čokoládový bozk (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    potom som pridávala striedavo tvrdý sneh, ktorý som vymiešala so štipkou soli..

    Čokoládový bozk (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    hladkú múku som zmiešala s práškom do pečiva a pridávala po malých dávkach a opatrne vmiešaval do cesta..

    Čokoládový bozk (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Trúbu som nechala vyhriať na 180st. plesom som potrela olejom, vysypala múkou a cesto som vyliala na plech a piekla..

    Čokoládový bozk (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    koláč sa piekol 20min. nechala som ho vychladiť na mriežke a potom upravila na veľkosť podnosu..

    Čokoládový bozk (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    pripravila som si krém: mlieko, vanikový cukor a pudingový práško som zmiešala a uvarila hustú kašu...nechala som ju vychladiť...vymiešala som maslo s cukorm do peny a potom zmiešala s vychladnutým pudingom...

    Čokoládový bozk (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    na korpus som natrela krém...

    Čokoládový bozk (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    šľahačku, 2 stužovače. 2 lyžice cukru som vymiešla do hustej pevnej peny...ale chcela som, aby to malo čokoládovú chuť, tak som nechala roztopiť 4 kocky čokolády s 2 lyžicami smotany a pridala som ju do šľahačky...touto čoko šľahačku som natrela na krém...vrch som posypala čoko struhlinkami a dala do chladničky na celú noc..

    Čokoládový bozk (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    a takto vyzerá v reze..

    Čokoládový bozk (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    pokrájala som ho na pekné rezy a ponúkam vám na ochutnanie...veľmi príjemná, jemná a čokoládová chuť určite poteší milovníkov čokolády...prajem vám dobrú chuť..

    Čokoládový bozk (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

eviana
@izabella929 , dočkala som sa Tvojho krásneho čoko-dielka... vyzerá úžasne, verím, že chutí čoko-suprovo... ukladám a isto niekedy veľmi rada vyskúšam, ďakujem za inšpiráciu čokoládkovú :)
monda
no tak ked je čokoládový, aj ja mám rada taký ,preto si ho uložím dík,, veľmi vyzerá lákavo , chute si mi narobila,lebo ja práve nemám teraz žiadny ,veru by som si zahrýzla mňáám,,,:-)
ubka
Krásny a nepochybne chutný zákusok, iba mi napadá, koľko vydrží /ak sa hneď nezje/ tá šľahačka taká pekná?
izabella929
@ubka..jeliko ř, nýbř...)) ja používam úplne čerstvú domácu smotanku.../v sobotu ju doniesol farmár/ takže mne keby sme ho medzi tým nepopakali, pokojne vydrží do piatku..no ale neverím, lebo veľmi sa míňa, takže zajtra bude preč aj s krabicou...držím ho po celú dobu v chladničke..pekne ho pokrájam na rezy a mám na to krabicu s vrchnákom z umelej hmoty a vôbec sa mu nič nestane, okrem papajkov, ktorí chodia do chladničky...)))vďaka za komentár.-)
izabella929
@monda...a s tou šľahačkou je úplne perfektný...dobre som to vymyslela...))@janara...te ším sa...Všetkým vám, ktoré ste nakukli do môjho albumu veľmi pekne ďakujem za milé komentáre.-)))))
radost
@izabella929
...a ja už musím redukovať sladké bozky všetky..bo po zhliadnutí čísla vlastného cukru-doktor spustí hromy-blesky..
ale tento tvoj čoko vypadá moc "hezky"..
hádam niet u vás soboty-by nepiekla si dáke super dobroty..
darí sa ti..rada sa tu chodím dívať..a..snívať...:-)
havino
celý deň odolávam buchtám, štrudli, ale ak by si takýto predo mňa postavila, neodolám, to isto viem
3sandra3
také čokoládové bozky by som chcela dostávať stále :-) výborný koláčik
sracz
... patrím k ďalším v "šóre", ktorým sa aj tento Tvoj rcp, milá izabella929 véééééééľmi páči; aj ja som "vojak" i keď vyslúžilý a čokoládové bozky "vychutnávam "strááášne" rád!
izabella929
@sladkacokoladka...pote šila si ma.-)ty o tom vieš, ako chutí čoko...@elysa...skuto čne vynikajúci.-)@radost..v ďaka za krásny rým..)@paploska...aj chutí tak krásne,harmónia chutí...)@havino..veru na buchty už mám dávno chuť...je skutočne chutnučký...)@3sandra3...no máš pravdu,.tieto bozky chutia čokoládovo...)@sracz..iste vieš, čo je mňam.) tireto bozky by určite splnili tvoje chúťky.-)) Všetkým vám, aj tým, ktorí iba nakukli a nepísali, veľmi pekne ďakujem za milé komentáre aj za nákuk do môjho albumu receptov...želám vám všetkým krásny deň.-))
anina6
no jasné, hneď som vedela, že je to koláčik od teba Izka, ukladám si ho ako slávnostný. mňam.
klaudia968
Vyzerá úžasne a určite aj chutí, uložený a keďže bude mať dcéra 20 rokov bude príležitosť vyskúšať ho.
ildinka
krása,predstav si tento recept,ale urobený ako má ywett "fotečku".Viem je to piplačka,ale bolo by to efektné....
izabella929
@ildinka..ka ždá z nás má svoj spôsob ukladania zákuskov na podnosy...ja počas leta, nemám toľko času na piplačky...takže možno na budúce, ale nebolo by to zaujímavé, keby sme robili zákusky rovnakým spôsob...ywett, je jedinečná a ja ju nechcem napodobnovať,,,nie preto, že by sa mi to nepáčilo, ale by sa možno jej nepáčilo...ďakujem pekne, že si nazrela do môjho albumu.-)))
salinka
Robím podobný koláčik,ale s čokoládovým pudingom. Je naozaj výborný a dlho nevydrží, lebo sa zje:-)
Skúsim ho aj s karamelovým pudingom.
izabella929
@salinka..karamelov ý puding rada používam do čoko zákuskov, lebo má najbližšie chuťou k čokoláde...okrem čokoládového, ale tento je moc tmavý...ďakujem za komentár.-)
dorisa
Na podobný zákusok som chodila do nedalekej cukrárne..... prekrásny!!!
tinca
@izabelle929 teraz sa rcp nezaraďuje do súťže postupujú všetky pridané recepty, nakoľko nie je vyhlásená téma mesiaca:) Ináč by si nebola v poradí top 15.
helaxa
Chcela by som sa opýtať, tie 4 kocky horkej čokolády nezafarbia šlahačku a ešte tá roztopená čokoláda sa pridá do vyšlahanej šlahačky ? Plánujem to spraviťť na nedelľné krstiny. Ďakujem
izabella929
@helaxa..tie ž som si myslela, že šlahačka bude uplne tmavá od 4 kociek čokolády, ale mala iba nádych bielej kávy, aj tak mi to vyhovovalo..vo 2 lyžiaciach smotany som roztopila 4 kocky čokolády a vmiešala už do hotovej vyšľahanej šľahačkovej hmoty..možno som mohla dať viac čokolády, aby bola tmavšie hnedá...takto bola len svetlohnedá...ale efekt to splnilo, lebo šľahačka mala čokoládovú chuť.. prajem ti , nech sa vydarí, lebo toto je veľmi chutný zákusok...)príjemné krstiny...
danca39
minule som si ho ulozila a dnes ho peciem...paci sa mi na nom to,ze je jednoduchy,rychly a vyzera naozaj luxusne....este neviem ako chuti lebo je v chladnicke...no nepochybujem o tom,ze to bude favorit v nasej rodine.
burka
vyzerá velmi lakavo a vabne určite ho vyskušam už sa tešim




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia