Čokoládovo-tvarohový zákusok

radmila - fotkaradmila, 22. decembra 2013
Čokoládovo-tvarohový zákusok
Foto: radmila

V kuchyni, v ktorej robím ma raz náš šéfkuchár poveril aby som pripravila jeden dezert z jeho knihy. Podľa môjho názoru, je pracnejší a Zobraziť celý popisV kuchyni, v ktorej robím ma raz náš šéfkuchár poveril aby som pripravila jeden dezert z jeho knihy. Podľa môjho názoru, je pracnejší a či chutí už musíte povedať vy ak ho raz skúsite. :)

20 minút
príprava
25 a 40 minút
na 180 a 160 °C

Suroviny

250 g
300 g
300 g
400 g
5 ks
100 ml
Tvarohovo-jogurtový krém:
1250 g
325 g
6 ks
5 čl
300 g




Postup

  1. 1

    Trúbu si predhrejeme na 180 stupňov, väčší plech si vymastíme maslom a vysypeme múkou. Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu s maslom. Vezmeme zo sporáka a primiešame cukor, mlieko, vajcia a poriadne zamiešame. Postupne pridáme múku, zamiešame. Všetko vylejeme na pripravený plech a pečieme na 180 stupňoch 25 minút.

  2. 2

    Keď je čokoládová časť zákuska upečená, necháme ju vychladnúť. Medzitým si pripravíme syrovo - jogurtový krém: tvaroh, cukor, vajcia, vanilkový cukor spolu zamiešame a primiešame jogurt. Celý krém vylejeme na hotovú, vychladnutú čokoládovú piškótu (neviem či to tak môžem nazvať) :D. Vložíme späť do trúbi a pečieme pri 160 stupňoch ešte 40 - 45 minút. Zákusok chutí so šlahačkou, zmrzlinou, kompótom, ovocím alebo s čím len chcete :). Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

kukulienka71
Mne sa páči tvoj koláčik,a podľa mňa tú piškótu môžeš nazvať čokoládovou:-)Ide tam dosť cukru,viac ako múky,čo je zaujímavé.Pracné to ani nie je,skôr finančne náročnejšie kôli tomu množstvu tvarohu.Vyskúšam,ľúbime tvarohové.Ukladám a aj za pekné servírovanie ti dávam 5*




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia