Čokoládovo-tvarohová torta s ananásom

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 27. marca 2015
Čokoládovo-tvarohová torta s ananásom
Foto: droetker

Komerčný recept

25 minút
príprava

Suroviny

Na korpus:
1,5 bal
150 g
25 g (alebo margarín)
Na náplň:
12 plátkov (2 bal)
500 g
150 g
100 g
1 bal
2 pl
430 g (kocky, hmotnosť po odkvapkaní)
200 ml
Na ozdobenie:
200 ml
1 bal
150 g
1/2 bal




Postup

  1. 1

    Na prípravu korpusu necháme 2 polevy rozpustiť podľa návodu na obale. Čokoládové lupienky jemne rozdrvíme valčekom a vmiešame spolu so zmäknutým maslom alebo margarínom do 1 a ½ balíčka rozpustenej polevy (polovicu jednej polevy odložíme nabok na dozdobenie torty).

  2. 2

    Na podnos s papierom na pečenie alebo s tortovou krajkou položíme kruhový okraj otváracej tortovej formy, nanesieme dovnútra čokoládovú zmes a pomocou lyžice ju rovnomerne rozotrieme a pevne pritlačíme ku dnu. Odložíme do chladničky.

  3. 3

    Na prípravu náplne namočíme želatínu do studenej vody. Tvaroh dobre premiešame s jogurtom, cukrom, vanilínovým cukrom, citrónovou kôrou a šťavou. Pridáme ananás aj so šťavou. Želatínu zľahka vyžmýkame a v malom hrnčeku ju za stáleho miešania necháme rozpustiť. Rozpustenú želatínu zmiešame s 3 lyžicami ochuteného tvarohu a potom vmiešame do zvyšku tvarohovej hmoty.

  4. 4

    Smotanu na šľahanie ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a zľahka ju vmiešame do tvarohovej hmoty. Tvarohovú náplň rozotrieme na čokoládový korpus a uhladíme povrch. Tortu odložíme asi na 1– 2 hodiny do chladničky. Potom uvoľníme a odstránime formu.

  5. 5

    Na ozdobenie ušľaháme smotanu na šľahanie so smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha, vložíme do cukrárskeho vrecka a povrch torty ozdobíme. Dozdobíme čokoládovými lupienkami a polevou.

  6. 6

    <b>Tip: </b> Torta bude ešte vláčnejšia, ak ju necháme cez noc v chladničke.

Diskusia k receptu

motyka
Tá náplň musí byť lahodná a výborná. Korpus by som dala ale klasický. Stojí niekedy za vyskúšanie. KK.
drajan
Vyzerá super a iste je možnosť variability, čo sa týka ovocia.. ukladám do KK
torticka
veľmi pekná a chutná tort ička. Ale ja mám problém so želatinou. Nikdy ju neviem urobiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia